TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 15 februari 2009

Utmanarnas Kamp!

Aston Villa är ett av lagen jag strött superlativ över denna säsong.
Everton har tidigare varit en mindre hatobjekt men har växt i mina ögon.
Efter bra spel och intressant taktik av Moyes så fick Everton en egen hyllningstext av mig för en tid sedan här på bloggen.
Vad är det för särskilt med de bägge lagen?
Förutom att de är anrika klubbar från storstäder och med en mängd supportrar så är det även lagen i Premier League som denna säsongen utmanar ”The Big 4” i toppen.
Inför säsongen trodde många på att Manchester City, Tottenham och Portsmouth skulle lägga in den extra växeln för att ruska om i toppen.
Så blev det aldrig.
Martin O´Neill i Aston Villa och David Moyes i Everton har bevisat att deras lag håller hög klass och dessutom kan spela riktig trevlig och bra fotboll. Man satsar på unga talanger och formar dessa på bästa möjliga sätt som påminner mycket om det arbete Sir Alex och Arsene Wenger gjort med sina ungtuppar i Manchester United och Arsenal.
Dan Gosling och Jack Rodwell är båda sensationella spelare och ungdomar i Everton.
Födda på 1990.talet så spelar de respektlös mot etablerade stjärnor i ligan.
De båda tränarna har arbetar med betydligt mindre resurser än vad toppklubbarna gör och når trots detta lika bra resultat. O´Neill och Moyes är inte bara rutinerade rävar, man är även en sort underdogs i toppen av engelsk fotboll med en kunskapsrik och bra fotbollsfilosofi.

Aston Villa och Everton är de nya uppstickarna i England och utmanarna.
Man påminner dessutom om varandra en del.
Bägge lagen spelar riktig bra på fasta situationer och har fått in detta och utnyttjar det i sin spelstil.Aston Villa har övergått från 4-3-3 till 4-4-2 och gör det bra.
Stilian Petrov och Ashley Young, James Milner och Gareth Barry understödda av Steve Sidwell gör här enastående insatser
Man har även det starkaste anfallet.
Agbonlahor är blixtsnabb uppe på topp tillsammans med ångvältar som John Carew och nyförvärvet Emile Heskey.
Bägge lagen har även mycket bra defensiv. Plus extra i kanten till Everton som verkligen täpper till där bak med Hibbert och Jagielka tillsammans med den riktigt duktiga Lescott är en mur i försvaret.
Klubbarna är nästan lika gamla. Aston Villa som grundades 1874 hade existerat i endast fyra år då Everton grundades 1878
Dessutom är klubbarnas målvakter, Tim Howards och Brad Friedel, rutinerade veteraner och dessutom landsmän.

I dagens FA-Cupmatch lagen emellan var det Everton som drog det längsta strået då man fullkomligt manglade Villa efter 3-1 och går vidare till sjätte omgången. I ligan däremot är det Villa som håller i taktpinnen. Man ligger idag på en tredje plats medan Everton ligger 6:a.
Det är jämnt uppstickarlagen emellan.

Inga kommentarer: