TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 18 februari 2009

Veckans League One-omgång!

Manager Graham Turner vrålade ut sin lycka efter att domaren blåst av matchen.
Publiken på Edgar Street var lyriska.
Matchen som alla väntat på sedan uppflyttningen från League Two 07/08 hade man nu gått segrande ur. Hemmalaget Hereford hade slagit storlaget Leeds med 2-0.
Matchens största hjältar var Jennison Myrie-Williams som i den 39:e minuten gjorde 1-0 för att sedan spädas på med 2-0 i den 63:e minuten av anfallaren Febian Brandy.
Den lilla anfallaren Brandy, 20 år med sina 165 centimeter över havet är en av alla spelare som Manchester United har spritt ut i Storbritannien genom utlåning.
Jennison Myrie-Williams är även han inlånad från Bristol City.
Segern innebär att Hereford, som ligger på nedflyttningsplats, får ett bättre läge till att ta sig ovanför strecket. Två matcher mindre spelade och tre poäng mindre än Leyton Orient som ligger strax över strecket. Med kämparglöd och jävlaranamma så kan laget som ligger ett stenkast från Wales, åter spela i League One nästa säsong.
Igår kväll blev de inlånade Myrie-Williams och Brandy en anledning till fest. Frågan är om det blev mer än en cognac efter matchen?

Värre är det med Leeds. Det pendlar mellan hopp och förtvivlan varje match.
Ingen stabilitet för fem öre. Jag lider med hela klubben och dess supportrar.
Vid en seger igår hade klubben haft 51 poäng, alltså en poäng mindre än den sista play-off plats laget Millwall. Man greppar inte de strån som sticks ut.
Källor i England förtäljer att laget och styrelsen lever på namnet Leeds och inte på att prestera på planen. Hade man gjort det så hade, trots ekonomin, laget spelat högre upp i seriesystemet.

På Victoria Park i Hartlepool tog The Monkey Hangers emot serieledarna Leicester.
Det blev en match med både färg och kortlek.
Sju gula kort och två straffar. Howard tvåmålsskytt för Leicester medan Porter och Monkhouse gjorde hemmalagets. Den sistnämnda kvitterade på övertid.
Den som jublade högst efter matchen var manager Chris Turner i Hartlepool som såg sina spelare som heroiska hjältar medan Leicesters dito mer ville klaga på domaren.
Det komiska i det hela är hemmalagets målskytt, mittfältaren Andy Monkhouse.
Då Hartlepool i historien gjort sig kända som Monkey Hangers (på grund av myten att folket i staden hängt en fransk apa på stranden under ett krig länderna emellan för trehundra år sedan) så har Andy Monkhouse spätt på öknamnet på grund av sitt namn sedan han signat för klubben 2007. Monkhouse har av fans och lokal media även fått smeknamnet ”Monkmanaman” efter sin spelstil som påminner om den gamla storspelaren Steve Mcmanaman.

21 mål på 29 matcher. Ytterst imponerande statistik. Bristol Rovers målkung Rickie Lambert ser ut att gå en lysande framtid tillmötes. Mål i gårdagens vinst hemma mot Yeovil med 3-0 ökade på skytteligaledningen. Frågan är om Lambert spelar kvar i Rovers nästa säsong?

Övriga resultat i League One 17 februari:
Millwall-Swindon 1-1
Southend-Crewe 0-1
Stockport-Cheltenham 1-0
Tranmere-Peterborough 1-1

1 kommentar:

Anonym sa...

Riktigt kul att läsa!
Keep up the good work!

//J