TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 16 februari 2009

Toby Gers! - Bland kiltar och Bravehearts!

Signaturen Toby Gers är vår nya krönikör här på TLC och kommer hädanefter att titt som tätt lägga ut texter och information om fotbollen i Skottland och livet kring dess arenor.
Först ut är en redogörelse av gårdagens derby i Glasgow.
Texten kom in lite sent till oss så den är en smula inaktuell, men fortfarande läsvärd!
Håll till godo!


Old Firm

Kanske det hetaste derbyt i världen utspelade sig för tredje gången denna säsong på Celtic Park i Glasgow tidigare denna dag. Det tredje mötet klubbarna emellan denna säsong slutade mållöst efter en ganska trist sammandrabbning de två Old Firm-klubbarna emellan.
Rangers kom till Celtic Park med förhoppningar om att ta över serieledningen från antagonisten Celtic. Två poäng skiljde lagen åt innan dagens möte var ett faktum, två poäng skiljer även efter en ganska händelselös tillställning på Celtic Park.Även på läktarna verkade det ovanligt lugnt, detta möte brukar ju annars generera i att atmosfären på arenan är kolossalt hög. Stämmningen var oerhört matt och avspeglade matchen ganska bra och dem som faktiskt tände till emellanåt och hördes mest var dem i kraftigt numerärt underläge, nämligen Rangersfansen. Kanske inte så konstigt iom. att dem allt som oftast brukar sjunga ut Celtic både på Ibrox, Celtic Park och även Hampden.Rangersfansen som gång på gång de senaste åren blivit bötfälda för att dem sjunger "fel" ramsor, man får tydligen inte sjunga om vad man vill, har nu bytt orden till att bara sjunga "nana" i de förbjudna ramsorna. Och det funkar lika fint för Celticfansen vet ju exakt va det är för ramsor samt originaltext och blir lika uppretade ändå. Humor.Sammanfattningsvis så var det inte en match som kommer gå till historien, lite halvchanser åt båda hållen. Arthur Boruc gjorde två fina räddningar i andra halvlek och såg till att Rangers inte fick in något mål. Shunsuke Nakamura hade ett farligt frisparksläge i 90:e minuten, men McGregor i Rangersmålet kunde avfärda skottet tämligen enkelt.Som vanligt så kommer det i slutändan handla om dessa två klubbar när säsongen ska sumeras och det kommer nog inte avgöras föräns i dem två sista omgångarna.

Inga kommentarer: