söndag 1 februari 2009

Toppmatch och annat!

Hade sett fram mot dagens match mellan Liverpool-Chelsea och en spännande kamp mellan två lag som kan varandra innan och utan. Sedan 2004/2005 har man mötts hela 21 gånger och oftast har det varit jämna och tighta matcher.
Så var det i dag också fram till domaren Mike Riley tog över showen. Frank Lampard satsade våldsamt mot Xabi Alonso efter 60 minuter med sträckt ben och sulan uppåt och var värd på sin höjd ett gult kort men Riley visade rött direkt. Ett par minuter tidigare hade Steven Gerrard tacklat på exakt samma sett men klarat sig undan med en muntlig tillrättavisning. Den ojämna nivån skapar en grinig och tjurig stämning på plan.

Det kändes som Liverpool var det hetare laget redan innan utvisningen och efter den var det i stort sett bara ett lag på planen. Chelsea tillbringade i stort sett hela sista halvtimmen i eget straffområde men dröjde till 88:e minuten innan Torres hann före Alex på ett inlägg från Aurelio och nickade in 1-0. 2-0 kontrades in ett par minuter senare och även denna gång gjordes målet av Torres. Precis i slutet stämplade Bosingwa en Liverpoolspelare i ryggen nere vid hörnflaggan, linjemannen stod mindre än en meter därifrån men friade. Skulle dock inte bli minsta förvånad om ärendet utreds av FA och att han får en avstängning i efterhand.
Trots allt en riktigt skön seger och chansen att ta ligan finns kvar.

Dagens första match, derbyt i nordost mellan Newcastle och Sunderland bjöd på underhållning och stor kamp och slutade rättvist oavgjort 1-1. Newcastle kvittering kom på en rätt tveksam straff och Sunderlands ledningsmål såg ut som offside så även här spelade domarna en huvudroll.

Transferfönstret stänger i morgon och så här i sista stund sker en hel del affärer. Robbie Keane lämnades utanför dagens trupp (Istället hade man usle Ngog på bänken) och det spekuleras om en flytt tillbaka till Tottenham för Keane. Defoe är skadad och riskerar att missa resten av säsongen och Spurs ska enligt uppgift var beredda att betala det man fick av Liverpool i somras dvs ca 20 miljoner pund.
Personligen hoppas jag att Benitez behåller Keane, utan honom hänger allt på Torres och med tanke på hans skador denna säsong ser det klent ut om Keane flyttar till norra London igen.
I övrigt spekuleras det om:

* Shay Given till Man City

* Miroslav Klose till Middlesbrough

* Tal Ben Haim till Sunderland

* Andrej Arsjavin till Arsenal

Jag tycker att Man C förmodade köp av snart 33 årige Shay Given för 10-12 miljoner pund är en smula underligt, man har en av ligans bästa unga målvakter i Joe Hart och borde givetvis satsa på honom. Försvinner Given får den otroligt lojale Steve Harper chansen som förste målvakt. Harper är 33 år och har tillhört Newcastle i 15 år (med undantag för korta utlåningar) men har under hela denna tid enbart spelat 73 ligamatcher. I dagens match såg han stabil ut men sattes inte på några större prov.

Vi återkommer när det berömda fönstret stängt och kommenterar de övergångar som genomförts.