TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 16 februari 2009

Tränarna i fokus!

Tränarna är heta villebråd som alltid i fotbollen.
I synnerhet i England och då speciellt i toppklubbarna.
Efter att José Mourinho lämnade Chelsea så tappade klubben lite av sin stjärnstatus.
Det går inte att komma ifrån. Grant och Scolari är inte i närheten av den glans Mourinho hade och har.
Det erkänner Mourinho själv som den självgoda person han är. Han är övertygad om att han en dag kommer att komma tillbaka till klubben. Förmodligen inte under Romans era. De bägge var oense om mycket.

Liverpools Benitez har även han varit oense med klubbens amerikanska ägare om ett nytt kontrakt.
Förhandlingarna om ett nytt kontrakt för Rafael Benitez gick inledningsvis mycket trögt efter att tränaren insisterat på full kontroll över spelarköp och försäljningar. Spanjoren sägs ha fått igenom detta, och kommer således inte längre att behöva gå via Rick Parry vid transfersituationer utan kan prata direkt med styrelsen
Grunderna i kontraktet sägs nu alltså vara klara, och det handlar om ett 4,5 års kontrakt som skulle ge spanjoren i runda slängar 15 miljoner pund, allt enligt Daily Mail.

Wigans manager och gamla storspelaren Steve Bruce kan komma att hamna i Newcastle. Detta förtäljde The Mirror i helgen och i en intervju med Bruce så skall han ha uttryckt varma känslor för ”The Magpies”.
Då Kinnear är sjukskriven så ligger ansvaret i händerna på de assisterande tränarena i Newcastle.
Ett tungt ansvar och en börda med tanke på den press som ställs på laget från media och supportrar.
Steve Bruce har skapat bra resultat av små medel i både Wigan och Birmingham och jag skulle inte bli förvånad ifall han fick upp Newcastle på benen igen ifall han tillträdde som klubbens manager.

Inga kommentarer: