måndag 19 september 2011

Championship roundup.

Och så tar vi oss an The Championship, och helgens händelser i den ligan.
***
Som vi alla hade sett fram emot det minst sagt heta mötet Millwall-West Ham. Det blev inte så stökigt som när lagen möttes i Carling Cup, härom året. Men ändå en del röj utanför The New Den, med skadad polisman och, förstås, en hel del uppseendeväckande banners och sånger inne på arenan. Dessvärre sände ingen TV-kanal, så det gick inte att streama hem matchen. Det sades på TV4 sport att man hade tagit beslutet att inte visa, då man var rädd för bråk under matchen. Hur det nu skulle bli bättre av att man inte visar den på TV.
Hur som helst så kan vi läsa oss till att David Bentley missade i princip öppet mål i 75:e minuten. Och att Millwall trots två ganska bra lägen första 20 minuterna aldrig lyckades få någon kontinuitet i sitt anfallsspel.
Kollar man på laguppställningarna så känns det som Championship mot Premier League. Men det skall spelas om det, och i en match som denna kan vi nog vara säkra på att motivation är minst lika viktigt som klass.
***
Sven-Göran Eriksson och hans Leicester satte punkt för Brightons fina start. Detta då man lyckades vinna med 1-0. Gus Poyet och hans nykomlingar åkte därmed på årets första förlust. Målet föll i andra halvlekens första minut. Och med Brighton på offensiven efter det så uppstod en del luckor för Leicester. Inga fler mål dock, och båda klubbarna parkerar på den övre halvan av serien.
***
På tal om övre halvan så har Derby inlett fint. Man slog i helgen Nottingham på bortaplan med 2-1. För Nottingham och manager Steve McClaren var det tredje raka förlusten. Och det ser mörkt ut över City Ground. Noterbart förstås att Derby drabbades av en utvisning omgående, redan i andra minuten.