TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 18 september 2011

League Two: Reid fick sparken, Wimbledon största seger någonsin och mer...

Southends vinst med 2-0 igår hemma på Roots Hall mot Plymouth betydde inte bara att gästerna förlorade fjärde raka matchen. Idag meddelade klubbens styrelse atit managern Peter Reid får sparken. 15 månader blev det i klubben och Reid har hela tiden fått kämpa emot alla odds. Jumbon Plymouth går en mörk framtid tillmötes och i dagsläget ser Football League nästa säsong helt omöjligt ut. För Southends del var resultatet av stor betydelse. Essexklubben tog därmed steget upp på en sjätteplats, en Play-Off-placering.
***
Några som har lite bättre framtidsutsikter är Hereford. Fast bara lite. The Bulls är pinsamt dåliga denna säsongen också. Förlust igår hemma mot Gillingham med hela 6-1betyder tredje raka förlusten och den största förnedringen i klubbens Football League-historia på hemmaplan.
***
De förväntade toppklubbarna gjorde inte sina fans besvikna igår. Crawley reste sig upp efter den dåliga insatsen sist mot Swindon. Tyrone Barnett gjorde två av målen i 3-1-segern hemma mot Bradford. 
***
Lilla Morecambe har övertygat under säsongsinledningen. Lancashireklubben har tagit för sig starkt och leder serien. Igår slog man Dagenham & Redbridge på bortaplan med 2-1 och håller därmed kvar sig på förstaplatsen.
***
Några som tappade mark i jakten på den platsen var Rotherham. The Millers ledde borta mot Torquay med 3-1 men tappade till 3-3.
Rotherham ligger nu två poäng efter Morecambe och en poäng förer nya tabelltrean Shrewsbury. Ett Shrewsbury som igår vann en övertygande seger borta mot Port Vale med 3-2.
***
Crewe Alexandra har vaknat till liv efter den bedrövliga säsongsinledningen. Seger med 2-0 borta mot Accrington Stanley betydde tredje seger på fyra matcher och ännu ett kliv upp i tabellen. Var folk oroliga för manager Dario Gradis hälsa innan så meddelas det idag att den karismatiska managern mår finfint.
***
Mycket bra får förmodligen folket runt Kingsmeadow idag också. Ortens fotbollslag och FL-nykomlingar AFC Wimbledon skakade om Cheltenham igår. Vinst med 4-1 är klubbens största seger någonsin i sin mycket unga Football League-historia.

***
Oxford jagar en topplacering. Bra resultat på sistone kryddades med en seger borta mot Barnet igår. Det var dock hemmalaget som förde matchen. Det är dock målen som räknas i fotbollssammanhang och dessa stod Oxford för inom loppet av fem minuter i slutet av första halvlek- Mål som tog oxarna till en sjundeplats i tabellen.
***

Övriga resultat:Bristol Rovers 0-1 Aldershot
Burton Albion 2-0 Swindon
Macclesfield 3-1 Northampton

Inga kommentarer: