TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 17 september 2011

Tippa med TLC

I Huckerbys frånvaro så får jag ta över taktpinnen för denna lördagstradition. Tipset. De 13 raderna som alltid ser så bra ut på förhand hoppas jag idag blir en succé. Idag kör jag ett vanligt 64-raders. Är ni med? Nu kör vi!
***
Aston Villa-Newcastle 1
Newcastle är tabellfyra. Två poäng före Villa. Villa har pressen på sig att vinna. Jag tror på Villa och fördelen av hemmaplan.
***
Bolton-Norwich 1X
Bolton bör vinna. Norwich imponerar inte. Håller inte riktigt PL-standard. Bolton ännu utan seger på hemmaplan. Idag kommer första segern eller så håller oflytet i sig och blir oavgjort?
***
Everton-Wigan 1
Everton, med en match mindre spelad, har ännu inte vunnit hemma. Wigan har inte vunnit borta. Idag avgör hemmaplan.
***
Swansea-West Bromwich X
Swanseas enda poäng denna säsongen har kommit via oavgjorda matcher. Hemma på Liberty Stadium förlorar man inte idag. WBA nöjer sig med en poäng.
***
Wolverhampton-Queens Park 1X
37 matcher genom historien mellan lagen. 15 segrar till Wolves. En förlust för hemmalaget på 15 senaste matcherna sedan 1998. 13 av matcherna genom alla år har slutat oavgjorda. QPR behöver en vass anfallare av hög klass för att kunna bli ett PL-hot. Hemmaseger, alternativt oavgjort.
***
Blackpool-Cardiff X2
Två starka lag som kommer vara med i toppen hela säsongen. Cardiff har lite bättre flyt i dagsläget. Tror på oavgjort men skulle även kunna tro på bortaseger.
***
Crystal Palace-Middlesbrough X
Palace är målglada och obesegrade denna säsongen på Selhurst. Tabelltrean Boro har inlett bra. Bara segrar på bortaplan denna säsong. Tror idag på en tät tillställning. Oavgjort låter troligt.
***
Leicester-Brighton 2
Sydkustklubben har succéstartat säsongen. Leicester däremot är en besvikelse. Det håller i sig idag. Brightons form är glödhet.
***
Barnsley-Watford X
Barnsley normalt hemmastarka. Denna säsongen har man inlett utan en hemmaseger så här långt. Watford på samma poäng, 6, har inte övertygat. Inga av lagen ser ut som segrare.
***
Hull-Portsmouth 12
En vågad halvgardering. Pompey jagar första segern på bortaplan. Hull jagar andra hemmasegern. Jag skjuter från höften.
***
Leeds-Bristol City 1
City har inlett dåligt. Under strecket. Har ingenting att hämta på Elland Road. Leeds är snäppen bättre.
***
Peterborough-Burnley 1X
Peterborough är en pigg nykomling. Man kan göra mycket mål och har starka spelare. Hemma på London Road är man svåra att möta. Många skador i Burnley. Gästerna ger sig inte för detta. Chansar och plockar med ett kryss.
***
Reading-Doncaster 12
Jumbomöte. Nästjumbon Reading saknar allt man hade förra säsongen. Doncaster har bara vunnit fyra av de 38 mötena lagen emellan. Vinner man idag så ger det pengar. Så tänker jag då jag halvgarderar matchen med hemma och bortaseger.
***
Lycka till gott folk!

Inga kommentarer: