TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 26 september 2011

Lessons learned.

Vad lärde vi oss i helgen, då? Jo att saker är till för att slås; rekord, Man U och Wigan fick samtliga känna på den lärdomen.

Om vi börjar där det slutade (nästan) så fick gårdagens enda match en lite större betydelse än bara det 1-1, som resultatet blev mellan QPR och Aston Villa. Det var också så att Richard Dunne förlängde och utökade sitt eget rekord. Antalet självmål i PL. Han är nu uppe i 9, och "jagas" närmast av Jamie Carragher på 7.
I övrigt borde och kunde det ha blivit ytterligare mål i den matchen. Båda lagen hade fina frisparkar som sånär gick in. En trevlig dag på Loftus Road, helt enkelt.

Manchester United åkte på säsongens första poängtapp. Och det var gänglige Peter Crouch som såg till att det blev så. Mannen som trotsar alla regler kring hur en fotbollsspelare skall se ut gjorde Stokes enda mål, när man klarade 1-1 hemma mot jättarna från Manchester.

Här på TLC kunde ni inför omgången läsa att Spurs hade haft svårt att göra mål i ett par av de senaste säsongernas möten med Wigan. Van der Vaart och Bale ändrade på det när Tottenham spelade ut Wigan efter noter, i den första halvleken. Ledningen som skrevs till 2-0 borde ha varit ännu större.
Wigan och manager Martinez tog sig i kragen, och spelade något bättre i andra. Och lyckades reducera till 1-2.
En utvisning och ett efterhand bättre Tottenham gjorde dock att siffrorna stannade där. Och Spurs har lite häng igen, efter en tafflig inledning. 3 poäng upp till fjärdeplatsen, med en match mindre spelad.

Och om vi knyter ihop kopplingen från det senaste PL-inlägget, så kan vi konstatera att Newcastles svårigheter med att besegra Blackburn kom till ända, i lördags. Demba Ba gjorde alla tre målen när skatorna övertygade med 3-1.

En leeende Arsene Wenger fick se sina kanoner från norra London besegra Bolton, hemma med 3-0. I matchen gjorde Robin van Persie sitt 100:e mål för Londonklubben. Men förhandlingarna om nytt kontrakt går inte lika bra. Idag skriver Guardian om rädslan för att holländaren skall bli näste att lämna. Wenger tror dock annorlunda och känner sig relativt säker på att kontraktet kommer att förlängas, för lagkaptenen.

Inga kommentarer: