TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 29 september 2011

Domarskandal kostar Bournemouth böter

League One
Bournemouth förlorade helgens hemmamatch mot Hartlepool med 2-1. Sedan dess har det diskuterats flitigt och häftigt. Inte om resultatet utan istället om det kaos som uppstod då flertalet Bournemouth-spelare attackerade domaren Iain Williamson. Williamson fick utstå knuffar och glåpord efter en hård duell mellan lagkpatenen Cummings och gästernas Monkhouse. FA fattade snabba beslut. Domaren får aldrig ifrågasättas. Han skall skyddas till varje pris och minsta tecken på missnöje mot en sådan skall bestraffas. Den bestraffningen kom idag. Bournemouth får böta 2,500 pund för tumultet. En böteslapp man inte har några invändningar emot. Tvärtom. Ordförande Eddie Mitchell säger till BBC Sport att
"-Jag accepterar inte uppror på planen men i detta fallet var det mycket känslor inblandade och jag förstår spelarnas reaktion. Vi skall betala böterna." Hans anställde manager Lee Bradbury säger själv att "-Spelarna visade vad man är anställda för; passion, mod och lagkänsla. Man gjorde som man gjorde i stridens hetta och så är det ibland."
Uttalandena är inte politiskt korrekta i FA:s ögon eller öron. Samtidigt är det den logiska kommentaren från folk om utövar sporten istället för att kontrollera den bakom ett skrivbord.

Inga kommentarer: