TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 21 september 2011

En förutsägbar tredje omgång

Ligacupen 3:e omgången
Ligacupen igår bjöd inte på några skrällar värda namnen. Aldershot var det enda laget som slog ett lag högre upp i seriesystemet (Rochdale 2-1). Annars gjorde storlagen vad som förväntades av dem. Leeds hade ingen chans hemma mot ärkefienden Manchester United. Michael Owen gjorde två av de tre målen i matchen som slutade 0-3.
***
Coloccinis mål i sista övertidsminuten innebar segermålet för Newcastle borta mot Nottingham. Seger med 4-3. Matchen var nära att gå mot straffar men hindrades i sista sekund. Straffar avgjorde dock matchen på Britannia Stadium mellan Stoke och Tottenham. 0-0 i fulltid och förlängning blev hemmaseger med 7-6 på straffar. Skall vi prata om en miniskräll så kan vi göra det i denna matchen.
***
Miniskräll kan vi även kalla Boltons seger på Villa Park. Två mål i andra halvlek av Eagles och Kakuta räckte till en 2-0-seger och en plats i den fjärde omgången.
***
Två nyförvärv fixade segern för ett krisdrabbat Gunners då man hemma på Emirates tog emot League Two-klubben Shrewsbury. Gästerna tog ledningen med dryga kvarten in i matchen men Arsenal kom igen då Gibbs kvitterade. Oxlade-Chamberlain och Benayon gjorde sedan varsitt mål och Gunners tog med sig segerresultatet 3-1 till den fjärde rundan.
***
Wolverhampton fick tillbaka självkänsla och självförtroende då man igår pulveriserade Millwall med 5-0. Wolves var klassen bättre och för Millwalls del var det fjärde raka matchen utan mål. Att man saknar Steve Morrison är ett understatement utöver det vanliga. Förra säsongens flyt är totalt väck hos Bermondseys lejon.
***
Leyton Orient må vara usla i League One denna säsongen. Igår gav man dock Blackburn Rovers en omgång på Ewood Park. Orient satte hårt mot hårt och hade vid ett tillfälle 1-1 i matchen som förlorades med 3-2. Orients målvakt Lee Butcher storspelade dock hela matchen och utan den sista utposten hade Orient förmodligen blivit förnedrade. Butcher fick laget att resa sig psykologiskt. Får han med sig det i seriespelet blir Orient bra igen.
***
MK Dons och Middlesbrough är ute ur cupen. Med resultatet 1-2 mot Burnley respektive Crystal Palace. Palace fick därmed revansch på Boro efter förlusten i serien för ett tag sedan med MK Dons nu istället kan sadla om och satsa på League One.

Inga kommentarer: