TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 26 september 2011

The Championship - Omgång 8

The Championship
Det var inte så länge sedan jag betecknade årets upplaga av The Championship som en omöjlig serie att tippa. Nu har det blivit tvärtom och ett tydligt toppen- och bottenskick har utmejslats, till glädje för alla tippare åtminstone, men helgens omgång måste nog betecknas som lätt osexig.
West Ham mötte Peterborough och fick med sig en 1-0 seger tack vare en straff som Mark Noble satte i den elfte minuten efter att Henri Lansbury rivits ned. Det var en match som säkert fick många av hemmalagets supportrar att minnas förra året; laget spelade hyfsat men lyckades inte omsätta det i mål. Skillnaden gentemot förra året var väl att de inte heller släppte in något mål. Dock måste det poängteras att publiksiffran på 29 895 personer är inte bara mäkta imponerande för att vara andraligan, den är bättre än vad de hade många gånger förra året i PL…
De gamla Englandstränarna är nog hyfsat nöjda efter helgens omgång. Den som har minst anledning att vara det är väl Svennis vars Leicester fick 0-0 borta mot Cardiff, trots att Darius Vassell hade en riktigt fin chans när han satte ribban på övertid. Lite gladare bör väl Steve McClaren vara vars Nottingham Forest faktiskt lyckades vinna en match, på bortaplan dessutom! 1-0 borta mot Watford imponerar kanske inte men Ishmael Millers mål gjorde i alla fall att Forest klättrar upp ovanför nedflyttningsstrecket och McClaren får lite andrum. Ska jag vara helt ärlig skulle det förvåna mig om båda tränarna är kvar på sina positioner när säsongen avslutas i maj.
Portsmouth hade lite nytta av den norske landslagsmannen Erik Huseklepp som de värvade i somras och som nu äntligen gjort sitt första mål för laget. Huseklepp satte matchens enda mål på övertid hemma mot Blackpool och, tja, helt rättvist var det kanske inte. Pompey ägde i och för sig den andra halvleken men Blackpool styrde den första och hade ett flertal fina chanser att avgöra. Blackpools tränare Ian Holloway skyllde förlusten på domaren. Men hey, han har ju alltid något att hetsa på så det förvånar inte.
Något mer intressant som hände? Derby var, förutom West Ham, enda topplaget som lyckades vinna sin match. 3-0 hemma mot Millwall gav dem en tredjeplats medan både ettan Southampton och tvåan Middlesbrough kryssade sina matcher. Intressant också att det dröjde till den åttonde omgången innan Bristol City satte sitt första mål på hemmaplan… Det fina med The Championship är att det aldrig är långt mellan matcherna, imorgon och på onsdag är det nya matcher. Så, nu glömmer vi den här omgången och blickar framåt.
***
Alla resultat:
Birmingham - Barnsley 1-1
Brighton - Leeds 3-3
Bristol City - Hull 1-1
Burnley - Southampton 1-1
Cardiff - Leicester 0-0
Coventry - Reading 1-1
Derby - Millwall 3-0
Doncaster - Crystal Palace 1-0
Middlesbrough - Ipswich 0-0
Portsmouth - Blackpool 1-0
Watford - Nottingham Forest 0-1
West Ham - Peterborough 1-0

Inga kommentarer: