TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 18 september 2011

Rangers vann säsongens första Old Firm

Maurice Edu and Beram Kayal battle for possession
Clydesdale Bank Premier League
Ordningen är återställd i skotsk fotboll. Åtminstonde ifall du frågar Glasgow Rangers och deras fans. Motherwell som inledde säsongen skrällrikt och strålande har knuffats ned från tronen, igår förlorade man dessutom hemma med 3-0 mot St Johnstone. Sex poäng mellan klubbarna idag. Ett hot ur bilden för Rangers? Spelar nog inte så stor roll när allt kommer till kritan ändå. Slår Rangers bara sina ärkerivaler Celtic så är bara det ett steg mot ny ligatitel. Just det inträffade i helgen. Dagens Old Firm bjöd på många mål och vändningar. Matchhjälte? Publikfavoriten och trotjänaren Steven Naismith. Den 25-årige anfallaren gjorde två av målen inför de 50,221 åskådarna på Ibrox då mästarna vann med 4-2. Rangers leder nu tabellen fyra poäng före Celtic.
***
Hearts närmar sig nämnda trio. Edinburghklubben lade sig igår på en fjärdeplats i serien efter att man slagit St Mirren hemma på Tynecastle med 2-0. Nya managern Paulo Sergio hyllar klubbens nya arbetsmoral och vinnarinstinkt. Ifall han menar på målen, ett straffmål och ett självmål, förtäljer dock inte saken...
***
Hibernians är ett annat lag från huvudstaden som spelade igår. En poäng borta mot Dunfermline (2-2) betyder andrum och en plats ovanför nedflyttningsstrecket. Ett streck som Inverness CT idag ligger under. Det förbättrades inte igår då man förlorade borta mot Dundee United med 3-1.
***
Aberdeen kryssade igår hemma på Pittodrie. Matchen mot Kilmarnock som slutade 2-2 känns ändå som en seger för de rödvita efter att man hämtat upp underläge 0-2. En viktig poäng för Aberdeen som har en poäng före nästjumbon Hibs.

Inga kommentarer: