torsdag 22 september 2011

Skrällarna uteblev åter igen

Ligacupen - Omgång 3
Ligacupens tredje omgång fortsatte igår. Inte heller då blev det några skrällar värda namnet. Storlagen och de favorittippade gjorde vad man skulle och avancerade. Liverpool, med Steven Gerrard tillbaka, kunde med ett tidigt och sent mål vinna borta mot formstarka Brighton med 2-1.
***
I västra London var det derby.
Ett reservbetonat Chelsea tog emot Fulham i en match som tvingades gå till straffar.
Vinst med 4-3 och vidare i cupen.
***
Samma procedur rådde i Wales då Cardiff straffade Leicester. 2-2 fulltid blev 7-6 till hemmalaget på straffar. Svennis är därmed ute ur cupen. Några som är vidare är hans gamla arbetsgivare i Manchester City. The Citizens slog Birmingham med 2-0 efter mål av Hargreaves och Balotelli.
***
Everton är även dem vidare. Med ett nödrop. Kvittering till 1-1 genom Fellaini minuten innan fulltid hemma mot WBA skulle i 103 minuten bli 2-1 efter att Phil Neville gjort sitt första Ligacups mål i karriären.
***
Förra AIK och Celtic-spelaren Jos Hooiveld gav sin nya klubb Southampton ledningen i den 27 minuten hemma mot Preston. Gästerna kvitterade strax efter halvtid men Saints skulle bli vinnarna då Adam Lallana gjorde 2-1 i 66 minuten. Segern var Saints sjätte hemma på St Marys denna säsong. Sex av sex möjliga matcher har slutat vinst. Stabilt.