tisdag 27 september 2011

League Two - Detta har hänt

Redaktionen är några dagar efter men ger er idag helgens omgång. En sammanfattad sådan. Omgång 10. Vad kan sägas?
Jo, det hände lite som gav svallvågor. Southend skrällde stort borta mot annars så starka Rotherham. Seger med 4-0 gav Essexklubben en tredjeplacering i serien.
Serieledarna Morecambe spelade en fartfylld och händelserik hemmamatch mot Bristol Rovers. Gästerna kom igen två gånger om och kunde vinna med 3-2. Trepoängaren gav The Gasheads 15 poäng, lika många som Port Vale och Crewe. De bägge möttes i helgen i det som kan kallas lokaderby men framförallt rivalitetsmöte. Mållöst fram till 72 minuten då hemmalaget tog ledningen. Två minuter senare kom kvitteringen. Lagens managers lovordade matchen i efterhand som en dramatisk och bra tillställning. Sett till varningarna så var den också hård. Sju gula kort. Rivalitet var namnet.
***
På Priestfield Stadium i Gillingham blev anfallaren Danny Kedwell matchens lirare då hans två mål bidrog till 3-1-segern mot Burton Albion. Ett Albion som kämpade med nio man de sista 10 minutrarna och ändå höll tätt bakåt. En ljusglimt mitt i mörkret.
***
Helgens succé och sensation? Givetvis Plymouth. The Pilgrims tog säsongens första seger då Macclesfield kom på besök till Home Park. Seger med 2-0 och mycket glädje i krisklubben.
***
Bradford tog ledningen hemma mot Wimbledon och troddes då gå mot en storseger. Det satte gästerna stopp för. The Dons vände matchen och kunde vinna med 2-1. Ett resultat som tog klubben upp till en sjundeplats i serien. Nykomlingarna från Non League imponerar i samma klass som Crawley (vinst borta mot Aldershot med 1-0). Klasskillnaderna mellan de olika divisionerna var inte så stor ändå när allt kommer till kritan...
***
Shrewsbury är på framfart. Det har klubben hävdat i två år men nu ser det riktigt bra ut. James Collins, mannen som nätade i cupen för ett tag sedan mot Arsenal, satte bägge målen då Torquay kom på besök till Shropshire. Seger med 2-0 till Graham Turners grabbar innebär en delad serieledning på 20 poäg med Morecambe.