torsdag 29 september 2011

The Championship - Omgång 9

The Championship
Mål! Skrällar! Drama! Vardagsomgången av the Championship innehöll precis allt som helgens omgång saknade.
Låt oss börja med McClaren. Mister know-it-all som tränat England och vunnit ligan i Nederländerna har lyckats tappa kontrollen helt i Nottingham. Forest åkte till Burnley och kom hem med en förkrossande 5-1 förlust. Rykten om att McClaren har ”tappat omklädningsrummet” och så vidare fortsätter poppa upp från alla möjliga håll. Men Forests problem handlar inte om McClaren utan längre upp i organisationen. Billy Davis avgick som tränare tidigare i år efter att aldrig ha fått några finansiell medel till transfers. McClaren klagar på samma sak. Fansen klagar också och framför allt kommer de göra det på söndag då en protest mot ägaren Nigel Doughty är inplanerad. Doughty har varit högste hönset i Forest under tolv år nu samtidigt som klubben har byggt upp en nätt skuld på £65 miljoner. Inte undra på att känslorna svallar höga.

Det sorgliga dock är att de enda som inte verkar bry sig är spelarna. Medan misären spred sig lallade spelarna håglöst och glatt omkring på planen och väntade på bussen hem samtidigt som hemmalaget körde över dem.
Släkten är värst brukar ju klyschan säga och i det här fallet har de nog rätt. Lee Bowyer som under två perioder spelat i West Ham gjorde igår sitt första mål för sin nya klubb Ipswich. I den 89:e minuten borta mot just West Ham som återigen straffas av att oförmågan att kunna göra mål. Samtidigt är det inte främst i anfallet som laget verkar ha sina största problem utan ett snäpp ner i banan. Laget som startade med en av ligans absolut bästa mittfältsuppställning blir överkörda just där och när Kevin Nolan ständigt hamnar snett hjälper det inte ens att Julian Flaubert vaknat upp från de döda. Förlusten var West Hams första på sju matcher.

West Ham hade ändå tur i oturen i och med att inget annat topplag heller lyckades vinna. Southampton åkte till ett formstarkt Cardiff där den skotske landslagsmannen Kenny Miller satte två mål för hemmalaget. Southamptons Steve De Ridder reducerade i 93:e minuten men det var så dags då. Mer förvånande var väl att Crystal Palace vann 3-1 borta mot Brighton, och som de gjorde det! Brighton tog via Craig Mackail-Smith ledningen redan i den sjunde minuten och höll den fram till den 80:e då Wilifred Zaha kvitterade. Crystal Palace dominerade den andra halvleken och satte sedan segermålet i den 89:e för att därefter trycka till ett tredje i den 91:a matchminuten. Brightons första förlust på den nya arenan blev alltså en sällsynt bitter sådan.

Middlesbrough och Leicester delade på poängen genom ett 0-0 resultat vilket innebär att Middlesbrough stannar på andraplatsen i tabellen medan Svennis och Leicester fortfarande letar formen. Nio omgångar har gått, Svennis förklaring att laget behöver tid att spela ihop sig börjar bli allt svårare att falla köpa.
På tal om bittra hemmaförluster, låt oss avsluta med den bittraste av dem alla. Bristol City har inte lyckats vinna en hemmamatch i år men i tisdags såg det bra ut. Hemmalaget tog genom Jobi McAnuff ledningen i den 23:e matchminuten, Brett Pitman ökade på ledningen i den 59:e och fler än en hemmasupporter lär ha börjat drömma om en seger. Sedan satte Reading två snabba för att sedan avgöra i den 94:e matchminuten. God natt liksom.