TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 28 september 2011

Do´s and Don`ts when in South Ealing

Säsongen 2008-2009 var en lyckosam sådan för Brentford Football Club. Man vann, någorlunda överlägset League 2, med 85 poäng, sex poäng före Exeter City. Under de två följande säsongerna etablerade ”The Bees” sig som ett stabilt mittenlag i League 1 under manager Andy Scott. Men klubben siktade högre. Styrelsen var inte nöjd med mittenplaceringar och ville undvika stagnation. Inför årets upplaga av League 1 har förre Manchester City profilen Uwe Rösler anställts på ett tvåårskontrakt. För det himmelsblå Manchester- laget presterade Rösler i mitten på nittiotalet 50 mål på 152 matcher. I Brentford har laget under hans överinseende mäktat med 19 poäng på 10 matcher och parkerar med det på en sjunde plats, precis under play off- sträcket. I kikarsiktet hägrar Championship. Griffin Park är med sin relativa närhet till centrala London en populär tillflyktsort för svenska fotbollsintresserade som tröttnat på priserna och den moderna fotbollens påverkan på Premier League. Ett besökt kan varmt rekommenderas.
***
Här följer några ”Do´s and dont´s when in South Ealing”:
***
Ta tuben till South Ealing i god tid före match. Det är en bra bit att gå från stationen till Griffin Park. Stadion är känd för att ha en pub i varje hörn. Besök minst två. Bäst stämning upplever man på Ealing Road Terrace eller på ”The paddock” på Braemer Road Stand.
***
Köp det alternativa supporterdrivna fanzinet ”Thorn in the Side”. Inför Brentford – Millwall för ett par säsonger sedan klev undertecknad in på The Griffin. Först då blev han medveten om att den puben frekventeras av bortasupportrar. Just den här matchen var dem dessutom av det mer hårdföra slaget. Så tänk på vem som gästar Brentford innan du kliver över The Griffins tröskel.
***
Souvenirshopen är liten, trång och bjuder på uselt designade t-shirts. Knappt värt ett besök.
***
Köp inte biljett i förväg. Det finns alltid vid vändkorsen.

Inga kommentarer: