TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 18 september 2011

Linfield förlorade toppmötet

Matthew Tipton celebratesCarling Premiership
Målrikt och skrälligt är orden som passar in på helgens åttonde omgång i den nordirländska högstaligan. Vi börjar dock med något annat. Toppmötet mellan Portadown och Linfield. En bortaseger hade gett mästarna Linfield ett försprång i tabellen med tre poäng. Så blev det aldrig. Portadown vann med 2-0 efter att Matthew Tipton gjort de bägge målen på Shamrock Park. Klubbarna har nu 18 poäng vardera. Linfield leder serien på bättre målskillnad.
***
Målkalasen då? Coleraines 5-1 borta mot Ballymena och Glentorans 6-1-slakt hemma mot nykomlingen Carrick slår högt. Coleraine hade två tvåmålsskyttar i Allen och Knight i vinstmatchen och ligger nu fyra i tabellen, en poäng efter Cliftonville som derbykryssade 2-2 mot Crusaders på Seaview Stadium i Belfast.
***
Skrällen då? Ja, skräll och skräll men då det kommer till Glenavon som inte vunnit en match ännu så måste ju ett oavgjort, 1-1, reultat borta mot Dungannon Swifts räknas som en sådan. Speciellt med tanke på att man tog ledningen och endast var fem minuter från en seger....
***
Närmare en seger än så var Lisburn Distillery igår. Fyra minuter kvar av matchen gör Forsythe 2-1 mot Donegal Celtic. Det hade kunnat vara spiken i DC-kistan. Så blev det aldrig. Hemmalaget kom tillbaka och kunde på stopptid kvittera via McAllister.

Inga kommentarer: