TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 19 september 2011

Tid för vila.

Oj. Vilken Premier League-helg. Att bara se matcherna på TV var utmattande. Att spela dem verkar ha varit än värre. Helt galet på sina håll.
Själv såg jag delar av eller hela: Tottenham-Liverpool, Manchester United-Chelsea samt Blackburn-Arsenal. Och det var ju på sina olika sätt, rätt häftiga matcher.
***Liverpool har börjat säsongen på ett starkt sätt. Jag har själv skrivit en hel del positivt om dem. Samtidigt visste vi inte riktigt var vi hade Tottenham, och matchen kändes på så sätt väldigt oviss. Vi fick en del svar.
Emmanuel Adebayor är en bra värvning för Tottenham. Han gjorde två mål igår, och var överallt. Jermaine Defoe gjorde mål igen, och kan vara på gång igen, efter det misslyckade fjolåret. Tottenhams försvar verkar också ha spelat upp sig något, och då skall vi tänka på att Dawson går skadad. Och i Scott Parker har man fått en dirigent som tillsammans med Luka Modric (om han nu blir kvar...) kan göra mycket skada med motståndarna. Luka Modric, förresten, vilket mål han pangade in igår. Allt förlåtet för stunden, vad det verkar.
Samtidigt skall vi säga att Liverpool inte stod att känna igen. Man drabbades av två utvisningar och då blev det förstås svårt. Men Dalglish har nog en del att arbeta med, framöver.
***I lördags spelade Arsenal borta mot Blackburn. Och det blev en rätt galen match. Blackburn anföll för allt vad tygen höll. Svenske Martin Olsson tog en löpning över hela planen, avslutade med att dra sista backen, slå ett inlägg, och fick se inlägget studsa på en försvarare och in i mål. Det innebar 4-2 och efter Chamakhs sena reducering till 4-3 öste Arsenal på ordentligt. Det var väldigt nära att det resulterade, vid flera tillfällen. Men icke sa Nicke. Wenger blir gråare i ansiktet för varje dag. Och det känns som en lurig säsong för Gunners, så här långt.
***Manchester United har tagit 15 poäng av 15 möjliga, så här långt. Chelsea har tagit 10 av 15. Igår gjorde United 3-1 på toppkollegan. Men det hade lika gärna kunnat sluta 5-5, eller 4-6. För när Chelsea missade grymma lägen, så satte United sina. Det som vi minns är Nanis otroliga träff och mål. Samt Torres lika otroliga miss, i slutskedet. Det går inte att undvika att tycka lite synd om spanjoren. Undrar hur han sover om nätterna och ifall han har tänkt över sin flytt hundratals gånger.
***I övrigt så skrev jag ju härom dagen att Fulham-Manchester City skulle bli en bra fajt. Och så verkar det också ha blivit. Aguero gjorde två mål, gav City ledningen. Och i det läget var det väl inga som räknade med Fulham. Förutom laget själva då. Man satsade full fart framåt, och Danny Murphy slog in kvitteringen. Manager Martin Jol var mycket nöjd efteråt, och hoppades att detta var vad som kommer att kicka igång Fulham, och få laget att lyfta i tabellen.
Värt att notera ytterligare? Ja, kanske då att Roberto Mancini klagar på att han inte har tillräckligt med spelare... Jo, det är sant. Med två mittfältare skadade så deklarerar Mancini att det inte finns tillräckligt med spelare i Citys trupp. Tjenare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ledley King spelade mot Liverpool och PL-matchen innan.

d-day sa...

Alltså, nu slarvar jag i andra raka texten... Ber om ursäkt igen och korrigerar direkt.