TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 16 september 2011

England vs. Europa.

Oavgjort, kan vi väl kalla den matchen? För det var sannerligen melodin när de engelska lagen gjorde turné i Europa, i veckan. Häng med.

Tottenham reste söderut för att ta sig an PAOK Salonika, i Europa League. Matchen slutade som den började, alltså 0-0. Detta trots att PAOK fick och satte en straff. Man tvingades dock slå om den och då missade Lino.
Manager Redknapp ställde ett rätt ungt och oerfaret lag på banan. Men han tyckte att laget klarade sig bra, trots publiktrycket. Och strödde beröm över oldboy Cudicini (38 år) i målet.

Birmingham huserar ju nu i The Championship. Men man spelar också Europa League, tack vare förra säsongens final i FA-cupen. Hemmamatchen mot Braga slutade dock inte särskilt lyckligt, 1-3 till gästerna. Det skall nämnas att Braga var i final i EL så sent som i våras, och att Birminghams tränare Chris Hughton rankar portugiserna som gruppens bästa lag.

Stoke spelar också Europa League, något otippat. I första matchen var det Dynamo Kiev som gällde, borta i Ukraina. Och det såg riktigt lovande ut för engelsmännen, ända fram till 91:a minuten, då Vukojevic kvitterade för Kiev. Tony Pulis var mycket nöjd med spelarnas insats, samtidigt som det förstås var surt att tappa två poäng så sent i matchen.

Det kanske verkar otroligt, men den dagen kommer att komma, då Ryan Giggs inte längre spelar fotboll för Manchester United. Den dagen är inte här än, och i Portugal blev han poängräddare när United klarade 1-1 borta mot Benfica. Ja, klarade får man nog ändå säga. För Benfica hade bud på ytterligare mål. Men en (för mig) ny dansk bekantskap storspelade för Man U; Anders Lindegaard. Manchester United och danska målvakter har varit en lyckad kombination förr...

Arsenal har startat lite upp, lite ner i år. I CL-premiären stod det tyskt motstånd på andra planhalvan, när Gunners åkte till Dortmund för mötet med Borussia. Van Persie gav Arsenal ledningen i första halvleken, Ivan Perisic kvitterade sent i andra. Namnet för dagen, kan man säga...

När Chelsea tog emot Bayer Leverkusen hemma på Stamford Bridge så var det nog kanske mest speciellt för en spelare i bortalaget. Michael Ballack är tillbaka i sin förra klubb Leverkusen, och fick nu alltså möta tidigare klubben Chelsea.
Trots ganska sena mål, var det dock aldrig något snack. Chelsea gjorde vad man skulle, och Villas-Boas har fått den start han behöver för att 1: skapa förutsättningar för att behålla jobbet. 2: hålla ägaren Abramovich på bra humör. De sakerna hänger ihop, kan man säga.

De ljusblå från Manchester, City, gjorde Champions League-debut med ett svenskt inslag på plan. Detta i form av domare Jonas Eriksson.
De normalt ljusblå från Neapel tog ledningen i 69:e minuten, men Kolarov kunde kvittera ganska omgående, 5 minuter senare. Och så slutade matchen som nästan alla andra med engelskt inslag, i Europa, den här veckan; oavgjort.

Helgens Premier League ger godis i stor mängd:
Manchester United - Chelsea.
Tottenham - Liverpool.
Och Fulham - Man City, som jag tror kan bli en rolig tillställning.

Vi hörs i helgen!

2 kommentarer:

Davidsson och Mannen sa...

Birmingham är ute i Europaspel tack vare sin vinst i CC. Det är Stoke som är det pga finalplatsen i FA-kuppen.

I övrigt vill jag bara tilläga att ni är hur bra som helst. En självklar del i en anglofil mans tillvaro. Keep it up!

/Davidsson och Mannen

d-day sa...

Skämskudde på mig, för att slarva så. Tar två piskrapp och en pilsner på det.

Tack för beröm och rättning!