TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 1 december 2011

Det gör ont när jättar faller.

Här hemma fick den en liten undanskymd sändningsplats, Canal+ sport extra. Men man kan ana att minerna var mycket glada i delar av södra London igår. Crystal Palace slog ut Manchester United ur Carling cup. Nu skall vi i ärlighetens namn säga att Alex Ferguson knappast ställde sin starkaste elva på planen. Men det är värt att skriva det igen: Crystal Palace slog ut Manchester United ur Carling cup.

Lite reaktioner och tankar kring matchen:

Sir Alex kände sig tvingad att be om ursäkt efter matchen. Till fansen och till de spelarna som inte spelade igår: "Varje gång United går ut på planen så är det en viktig match. Vi har vår stolthet och vår historia att försvara. Idag hade vi nio landslagsmän därute. Det syntes inte.", sade en mycket besviken Ferguson.

Palace-manager Dougie Freedman var, såklart, mycket mer nöjd med resutatet: "Det är fantastiskt. Speciellt med tanke på var den här klubben har befunnit sig de senaste åren. Vi har klarat många svåra situationer (ekonomiskt och sportsligt), och spelarna skall vara nöjda med sig själva och hur de höll ihop det idag.".

Jag vill vänta med att dra några slutsatser, men är måhända Ferguson på väg mot ett ytterst sällsynt mellanår? Tendenser finns där allt.

Inga kommentarer: