TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 18 januari 2013

Shoppinghelg?

Dags att ta på spenderbyxorna. Ja, det är väl ungefär den uppmaning som Newcastles manager Alan Pardew nu ger klubbens ägare. Pardew är orolig över att skatorna annars tvingas ner en serie. 
"Vi behöver definitivt ta in en eller två spelare, nu i januarifönstret, för att säkra vår Premier League-status. Vi har tappat Demba Ba till Chelsea, och vi behöver någon som ersätter honom.", säger Pardew. Han fortsätter: "Bättre lag (än vi) har trillat ner. Det är en sexpoängsmatch som gäller nu mot Reading, och vi måste inse var i tabellen vi befinner oss. Vi riskerar faktiskt att åka ur.".

Alan Pardew har dessutom problem med de spelare han faktiskt har i laget. Lagkapten Frabricio Coloccini har lämnat in en begäran om flytt, hem till Argentina. "Vi skall sätta oss och diskutera med Coloccini nästa vecka. Han har uppenbart personliga problem som stör honom, men ibland är det faktiskt bäst att i det läget spela fotboll, och befinna sig i den miljön. "

Pardew har inte uttryckt några specifika önskemål kring vilka spelare han önskar signa. Men ett mer allmänt gillande kan vi ändå ana: "Om jag vore en fransk spelare, så skulle jag definitivt sikta på det (en flytt till PL och Newcastle). Speciellt med tanke på alla de franska spelare vi redan har. Allt vi gör och säger i klubben översätts till franska. Det gör förstås livet enklare för dem. Vi älskar helt enkelt franska spelare.", avslutar Newcastles tränare.

Tiden får utvisa. Men med knappa två veckor kvar på transfer-fönstret, så börjar det hur som helst bli dags att göra de affärer man vill. I Newcastle skall de alltså inte bli överraskade ifall en eller ett par fransktalande talanger dyker upp. Hur det blir med fortsatt spel i högstaligan låter vi vara osagt, tills vidare.

Inga kommentarer: