TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 12 januari 2013

Tippa med TLC

9 rätt förra veckan. Ungefär vad man kunde hoppas på när det gäller cupmatcher.
I dag är det ligamatcher som gäller men kupongen ser hopplöst svår ut och utdelningen kommer nog bli bra.
Har en riktig feeling för Birmingham idag. Dessutom garderas stora favoriter som Everton, Norwich, Chelsea, Leeds och Middlesbrough.

1 Aston Villa-Southampton    1x2
Viktig match mellan två lag som behöver poäng. Risk för tätt och tillknäppt. Jag helgarderar.
2 Everton-Swansea    1  2
Två lag som gått bättre än väntat. Everton saknar Hibbert och Gibson men hoppas återfå Baines och Mirallas. Swansea kör på, seger i veckan på Stamford Bridge och få skador. Hemmalaget favorit men tvåan (streckad till 12%) måste med på systemet. 1 2 får det bli.
3 Fulham-Wigan    1
Har en känsla av att hemmalaget kan bättre än man visat hittills. Nu återkommer ett par spelare som vilades i FA cupen. Wigans form är inte bra, en seger på åtta senaste. Viktige Koné saknas pga landslagsspel. Jag spikar ettan.
4 Norwich-Newcastle    1  2
Efter en längre formtopp har hemmalaget tappat formen och förlorat fyra raka matcher. Ett par spelare på skadelistan. Gästerna åkte ur FA cupen förra veckan och ligaformen är dålig. Dessutom är Ba såld och enligt uppgift vill Coloccini bort. Kapacitet finns dock så tvåan måste med på systemet. 1 2 blir det.
5 Reading-West Brom    1x    M
Reading kommer till spel med sina två nyförvärv Carrico och Akpan. WBA har två raka förluster och många tveksamma spelare. 1x känns helt rätt.
6 Stoke-Chelsea    1x2
Klurig match. Stoke är svårspelade och har ännu inte förlorat hemma. Chelsea är lite upp och ner men har stor kapacitet. Lockas av de låga streckprocenten på ettan och krysset men det får bli 1x2.
7 Sunderland-West Ham    1
Sunderland har sett bättre ut på slutet men nu har man en del skador. West Ham har också en del skador + halvdålig form och svagt bortaspel. Jag chansar och spikar ettan.
8 Barnsley-Leeds    1  2
Yorkshirederby. Två svårbedömda lag. Barnsley har bra statistik mot Leeds. Öppet spel och många mål tror jag på. 1 2 känns helt rätt.
9 Bolton-Millwall    1
Två lag med sisådär form. Hemmalaget har förstärkt med Craig Davies. Gästerna har en del skador + att man tappat inlånade Wood. Jag kör på ettan.
10 Bristol C-Leicester    2
Botten mot toppen. Bra start för nye Chris Wood, tre mål på två matcher. Jag ser gästerna som ett klart bättre lag, tvåa.
11 Burnley-Crystal P    1
Lurig match. Har en känsla av att gästerna störs lite av att flera av deras spelare jagas av större klubbar. Burnley är starka hemma. Jag chansar och kör ettan ogarderad.
12 Huddersfield-Birmingham    2
Två lag med svag form. Jag tycker dock att gästerna bör kunna få ut mer ur sitt lag. Nu får man dessutom tillbaka ett gäng spelare som varit skadade och avstängda däribland viktige Zigic. Jag chansar och kör tvåan ogarderad.
13 Middlesbrough-Watford    1x2
Bra fart på Boro, fem raka hemmasegrar. Nu saknas ev ett par försvarare pga småskador. Watford har överraskat alla denna säsong och spelar här helt utan press. Bättre poängchans än vad tipparna tycker. Alla tecken.

Topptipset: 1 2, 1, 1, 1 2, 1x, 1x2, 1x och 2.

Trevlig lördag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Fasen vad sent den kom upp.....
Förstår problemet,men vill ni att man ska hinna reflektera över era drag så lär den nog komma tidigare.....