TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 25 januari 2013

Paolo bjöd på pizza

Paolo Di Canio får nog snart en egen sektion här på bloggen. Den egensinnige italienaren upphör inte att förvåna - häromsistens skrev vi om hur han planerade att betala för spelare med egna pengar; idag kommer en minst lika fantastisk historia om snöskottning och pizza. 

Det ville sig nämligen inte bättre att Swindon, likt flera andra engelska klubbar, drabbades hårt av kung Bores vrede inför förra hemmamatchen. Såpass att matchen mot Shrewsbury hotades att ställas in. 
Paolo och hans manskap greppade själva skyfflarna, men insåg att denna insats inte skulle vara nog och gick via klubben ut med en förfrågan om hjälp. Som tack hade Paolo lovat att bjuda på pizza. Det han insåg var inte hur många som skulle dyka upp; man beställde mat till ca 60 personer vilket tog slut i ett nafs då runt 200 slöt upp och skottade. 
"-Situationen var svårhanderad, ett riktigt nödfall! Alla trodde att matchen skulle skjutas upp, men jag var säker på att vi skulle göra vårt bästa" säger Di Canio till BBC och fortsätter, "-det var ett känslosamt ögonblick. Fäder dök med sina söner. Man såg att dom var nyfikna, men även inställda på att jobba hårt. Deras insats är fantastisk! Jag kan inte rabbla upp allas namn, men jag pratade lite med några av dom."

Matchen slutade med ännu en viktoria för Swindon, som segrade med två mål mot noll. 
"-Vi spelade inte fantastiskt som vi gjort innan, men vi vann och det är huvudsaken. När vi tog halvtidsvila och det stod 0-0 berättade jag för spelarna att förlust skulle innebära träning utomhus klockan 05:00 nästa morgon. Det räckte, ingen av dom vill gå upp så tidigt i snön."

Inga kommentarer: