onsdag 9 januari 2013

Genidrag gav seger

Gårdagens match i JPT:s södra avdelning mellan Oxford och Southend var en riktigt spännande historia som avgjordes först efter ett oväntat drag av Southends manager Paul Sturrock.
Gästerna började bäst, skadedrabbade Barry Corr gjorde 1-0 redan i sjätte minuten. Oxford tog sig samman och gjorde två mål innan halvlek och Southends dröm om dubbelmöte med ärkerivalerna Leyton Orient började försvinna.
Shrimpers började andra halvlek klart bäst och fick utdelning nästan direkt, först 2-2 av högerbacken Sean Clohessy i 54:e minuten och sen 2-3 av Barry Corr fem minuter senare.
Nu handlade det om att säkra segern och i takt med att klockan närmade sig 90 blev Southend defensivare och defensivare. När man nått upp till 90 spelade minuter och hade sex försvarsspelare på plan hände det som inte fick hända, hemmalaget kvitterar till 3-3. I JPT blir det ingen förlängning utan straffar direkt....

Paul Sturrocks drag blir följande, när klockan står på 91:48 byter han ut rutinerade förstemålvakten Paul Smith och kastar in 19-årige egna produkten Daniel Bentley. Smith blev rasande och gick direkt ner omklädningsrummet utan att prata med vare sig manager eller Bentley.

Bentley som tog två straffar i FA-cupens andra omgång mot Bury för en dryg månad sedan fick på nytt chansen att bli hjälte.
De sju första straffarna satt utan problem och ställningen var 3-4. Oxfords Alfie Potter skjuter den åttonde men inte bättre än att inbytte ynglingen Bentley kan rädda. Elliot Benyon fick chansen att avgöra och gjorde det. 5-3 till Southend och avancemang till finalen av JPT:s södra avdelning.

Där väntar Leyton Orient som sin semifinal slog Yeovil med matchens enda mål. Vinnarna av dubbelmötet går till finalen på Wembley som spelas söndagen 7 april. Där väntar segraren i den norra avdelningen. Coventry-Preston och Crewe-Bradford gör upp om den finalplatsen.

Sjukt kul att en manager vågar sig på ett sådant byte och att det dessutom lyckas!