TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 7 januari 2013

Hårt jobb lönar sig.

Cardiff City har en ledning på hela sju poäng i The Championship. Över halva serien, 26 av 46 matcher, är spelad. Så det ser onekligen väldigt lovande ut för de numer röda från Wales. Ner till kvalplatserna är det till och med nio poängs marginal.

En stor del i framgången, enligt manager Malky Mackay, har veteranen Craig Bellamy. Flyttfågeln (passande just i Cardiff...) får stort beröm för sitt slit och hårda arbete. Något som visar vägen för resten av laget. "Storspelare förblir storspelare med rätt attityd och hårt arbete. Mina spelare tittar på Craig och ser just det.", säger Mackay. "Jag är väldigt nöjd med att vi har honom i laget. Från första dagen visade han rätt attityd inga som helst egoistiska tendenser.", fortsätter managern.

Också medspelarna uttrycker sin beundran för walesaren. Så här säger Joe Mason: "Han är en Cardiff-son, och jag tycker att det syns på planen. Var dag arbetar han stenhårt, och hans fysiska värden är otroliga.".

Bellamy verkar äntligen ha hittat rätt. Och nu får han de lovord som han uppenbarligen gjort sig förtjänt av. Som åskådare, gilla honom eller ej, har det alltid sett ut som om Bellamy gjort just det; arbetat hårt.

Inga kommentarer: