TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 31 januari 2013

Låt pengarna rulla.

Så var det dags igen. Transfer deadline day. Det kommer att hända saker när vi nu skriver januaris sista dag, var så säkra.
Om jag får spekulera lite så gissar jag att Harry Redknapp och Queens Park Rangers kommer vara bland de mest aktiva, under dagen. Dels för att det handlar om Redknapp, dels för att QPR behöver göra saker för att säkra fortsatt spel i högsta ligan. Och, för att QPR har gjort sig av med en del spelare senaste dagarna, och på så sätt skapat utrymme både i trupp och lönekonto.

På vissa sätt kittlar det att få hänga med i svängarna. På andra sätt gör man det med motvilja. Det handlar till stor del om desperata klubbar som vill förändra, kosta vad det kosta vill. Och tack vare det handlar det också om rätt mediokra spelare som får chansen att tjäna motbjudande stora pengar för att skriva på och spela i ett lag som till slut kanske ändå trillar ur med sura ekonomiska problem på halsen. Som exempel kan vi nämna att Chris Samba (utan att vara medioker, men kom igen) uppges få en veckolön på hundratusen pund, ifall han skriver på för QPR. De flesta klubbar i PL betalar inte så höga löner till någon av sina spelare.

För dig som vill hålla full koll rekommenderas de stora tidningarna och nyhetssajterna. Plus förstås Twitter.

Inga kommentarer: