TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 22 januari 2013

Kameran besegrar huliganen?

Ingen skall komma undan lagens långa arm. Det säger idag den skotska polischefen Neil McLeod och syftar på de fotbollskravaller mellan Hamilton och Falkirk som utspelade sig tidigare i år. Inför matchen mellan de bägge lagen i Division One den 5 januari så brakade det loss storartat tre kilometer ifrån arenan New Douglas Park. Över 40 personer där de yngsta var i 14-års åldern slogs med varandra och polisen kunde inte göra mycket för att förhindra bråket. Istället videofilmades allting och det är detta material som gjorde att polisen i Skottland under gårdagen knackade på hos de inblandade. "Gryningsräden fungerade. De vi inte fick under matchdagen fick vi idag. En mycket lyckad aktion där vi satte ner foten. Vi ger inte buset något spelrum alls.", säger McLeod till Daily Record och fortsätter; "-De såkallade fotbollssupportrar som lever detta livet och tror att de kan få ut något av det bör tänka om. Dom kommer ingen vart i framtiden."
En man greps i räden
McLeod hyllar också den nya utrustningen som polisen fått. HD-kameran är framtidens vapen mot huliganismen; "Vi är inte beroende av korniga CCTV-bilder längre. Dessas HD-kameror kan plocka ut ansikten på 200 meters avstånd."
McLeod inser dock att kameran inte till fullo kommer att stoppa huliganismen; "-Dessa grabbar vill ha och söker bråk med likasinnade. Där är de sociala medierna en stor portal för att få våldets låga till att leva."
Nu väntar TLC på att McLeod och hans team gör en gryningsräd och slår in dörren till Facebook-grundaren Mark Zuckerbergs hem i San Francisco. Operation; stoppa sociala medier.

Inga kommentarer: