TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 28 januari 2013

Cardiff måste gå upp?

Cardiff Citys malaysiska ägare Chan Thien Ghee satsar stenhårt mot Premier League och tar inga fångar. Tränare som inte presterat på önskvärd nivå har fått sparken och klubbens klassiska blå färg som man burit sedan 1908 byttes ut mot en röd för att funka bättre på den åtråvärda asiatiska marknaden.

Nu kommer rapporter som tyder på att det är dags för The Bluebirds att ta klivet upp i Premier League. Klubben blöder nämligen ekonomiskt. Bokslutet för 2011/2012 visade på rejält röda siffror - 13,6 miljoner pund har man backat. Ingen summa man skojar bort.

Får man Malcky och malaysierna jubla igen i vår?

Än mer uppseendeväckande är att jätteförlusten är ett faktum - trots att man ökat intäkterna på sponsorsidan. Tillsammans med pengarna för FA-cupfinalen innebär det att de fått in 4 miljoner mer än säsongen innan. En betydligt mycket dyrare trupp, samt den kostsamma uppsägningen av den tidigare tränarstaben sägs vara anledningen till att man trots det alltså hamnat på minus, och det rejält. Cardiff drivs onekligen inte på ett hållbart sätt, inte för den nivå man för tillfället befinner sig på. Premier League med sina enorma TV-pengar är det som investerarna från öst väntar på.

Frågorna är självklara: Vad händer om man inte går upp denna säsong? Har Malaysierna tålamod en vända till eller lämnar man då klubben att dö? Det är många i Cardiff som sover dåligt, får man anta.

Inga kommentarer: