TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 11 september 2011

BSP: Toppklubbarna föll som korthus

Blue Square Bet Premier
Serieledarna Wrexham stötte oväntat på patrull igår. Walesarna som imponerat under säsongsinledningen fick hårt motstånd borta mot Barrow och föll med 3-1. Där hade toppkonkurenten Gateshead kunnat dra ifrån. Det trodde alla. Så blev det dock inte. Newcastleförorten föll med samma siffror borta mot Fleetwood Town. Wrexham jublade och glömde för en stund av sin förlust mot ett Barrow som vände
0-1 till seger men med en man mer. Totalt oväntade förluster. Rätt märkligt att klubbarna som tar rygg på varandra och vinner varje omgång, rätt som det är förlorar med samma resultat.
***
Mansfield närmar sig toppduon. The Stags vann igår hemma på Field Mill med 5-0 mot Newport County. Segern tog Mansfield upp på en tredjeplats i serien. Luton med en match mindre spelad vill sälla sig till toppskaran. Seger igår hemma på Kenilworth med 2-0 mot Darlington men var aldrig överlägset motståndet. Detta trots att man spelade med en man mer under 58 minuter. Man är dock fortfarande obesegrade i serien.
***
Ifall toppduon vek ned sig igår så var York och Lincolns insatser nivåerna sämre. York föll på två straffmål med 2-1 borta mot Tamworth medan Lincoln hemmabesegrades av Kettering med 2-0. Lincoln är en sjunkande sten. Lika miserabla som förra säsongen. Nu ligger fjolårets Football League-klubb under nedflyttningsstrecket i BSP. Lika dåliga är inte York. Men klubben satsar, har krav och har målat upp en bild av sig att vara en utmanare denna säsong. En 14:e plats efter sju spelade omgångar med endast tre vinster är därför ett misslyckande. Återstår att se hur länge manager Gary Mills får stanna kvar?
***
Kidderminster är bra denna säsong. En seger igår hade fått Harriers upp på en tredjeplats i serien. Det satte nykomlingen Ebbsfleet stopp för. Segern var nära men Ebbsfleet visade att man inte vill vara med i bottenstriden. I sista minuten så kvitterade Ebbsfleets Johnny Herd till 2-2. Med tanke på att samtliga fyra bottenklubbar i Newport, Alfreton, Lincoln och Bath förlorade så är Ebbsfleet över nedflyttningsstrecket.
***
Grimsby tog tre viktiga poäng igår och ett steg uppåt i tabellen då man hemmaslog Hayes & Yeading. Anrika Mariners vann med 3-0 efter två mål av Rob Duffy.
***
Övriga resultat:
AFC Telford 1-1 Stockport
Alfreton Town 0-1 Braintree Town
Bath City 1-2 Southport
Cambridge Utd 1-1 Forest Green

Inga kommentarer: