TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 2 september 2011

En helg mer än bara landskamper

Landskampshelg innebär att Premier League och The Championship inte spelas. Serierna under dessa lever dock. I allra högsta grad. Football League bjuder till då landets två högsta serier sover.Ikväll spelas en match i BSP då Stockport tar emot Luton och fortsätter imorgon med full omgång i BSP, League Two och League One.Dessutom är det nordirländskt och walesiskt ligaspel samt skotsk amatör och cupfotboll.
Finns det några godbitar då? Givetvis! Sådana hittar man till att börja med i Blue Square South. Londonklubben och topplaget Welling tar emot tabelltvåan Woking. Intressant match mellan två klubbar som lär kämpa om förstaplatsen denna säsong. En tidig seriefinal helt enkelt. Toppmatch är det också i Blue Square Premier där serieledarna Wrexham hemma på Racecourse Ground tar emot formstarka Kidderminster.

I League Two flaggar jag för två matcher. Gillingham mot Shrewsbury ser intressant ut medan  Crawley och Bristol Rovers blir en historisk match. Klubbarna har aldrig mött varandra tidigare i seriesammanhang.
I League One börjar vi direkt med en toppmatch. De formstarka klubbarna Carlisle och MK Dons möts imorgon på Brunton Park. Leyton Orient som ännu inte tagit någon seger denna säsong och inte ens en poäng, gästar Chesterfield. Derbyshireklubben är nästan lika dåliga som Orient, bara en poäng före i tabellen. Nykomlingen Spireites kan därför bli Orients lycka imorgon.

På söndag är det Belfastderby. Igen. I en serie där nästan hälften av alla lag kommer från huvudstaden så spelas imorgon Glentoran mot Cliftonville. Bägge lagen har 10 poäng och kan vid vinst gå upp i serieledning. Mer än bara ära och rivalitet att spela för där.

Ja, då var detta klart. Helgen är här precis som förra veckan. Bring it on!

Inga kommentarer: