TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 13 september 2011

Englandsabstinens

Bättre sent än aldrig, här kommer en liten skildring av min senaste resa till England.

****************

Efter två veckor på Korfu dök chansen till ytterligare en resa upp och resmålet var inget svårt val, ENGLAND. Suget att åka dit var enormt eftersom jag inte varit där sedan januari…..
Tidpunkten var kanske inte den bästa, den engelska huvudstaden plågades av svåra upplopp och jag fick höra både ”Hur vågar du?” och ”Du är inte klok som åker dit” men det brydde vi oss inte om.
Tillsammans med 16000 poliser intog vi London vid lunchtid tisdagen den 9 augusti. Målet med resan var en match i ligacupen, landskampen mot Holland och del shopping.
Oftast brukar vi bo runt Victoria eller Kings Cross men denna gång blev det ett litet lägenhetshotell i Hampstead. 291 Suites låg 400-500 meter från West Hampsteads tunnelbanestation och kostade ca 1300 sek för två nätter. Riktigt fint och fräscht ställe som jag varmt kan rekommendera.
Under tisdagen var Southend-on-sea och det heta ligacupmötet mellan SUFC och Leyton Orient som gällde.
Resan dit gick med tåg, förbi det nya Westfield, förbi den olympiska arenan i Stratford, förbi greyhoundarenan i Romford innan vi efter dryga timmen steg av i Prittlewell. På vägen mot arenan passerades Railway Inn, grabbarnas stampub och efter dryga kvarten var vi framme vid Roots Hall. Allt var sig likt sedan sist, den nedlagda puben, den stora parkeringen och souvernirshopen. Biljetter på West stand ordnades till det förnämliga priset 15 pund och vi intog Spread eagle för en snabb pint innan vi skulle dra vidare in mot city. Träffade på ett par bekanta ansikten på puben och stället kändes bra mycket trevligare än när vi var här förra gången.
Vädret var perfekt så promenaden in till stadskärnan var riktigt behaglig. Vi kollade i diverse affärer på vägen ner mot havet och väl där var det full fart på tivolit och massor av folk i rörelse. Lite skillnad mot sist men det var ju iofs en iskall fredag i november…..
Tog oss en kall öl på The Borough och jag kunde konstatera att de berömda och sovvänliga sofforna fanns kvar. Vi satt kvar där och njöt av vädret och kollade på folk tills det var dags att gå tillbaka till Roots Hall.
Vi gick genom stan och bort till West Stand och innanför spärrarna sprang man genast på ett par vänner, alltid kul att träffa dem det blir ju inte så ofta.
Själva matchen borde Southend vunnit men trots mängder av chanser, en man mer i 60 minuter och ett stort spelövertag stod det 1-1 efter 90+30 minuters spel och precis som väntat gick straffarna gästernas väg. Det var bra drag inne på arenan och mycket hets mot de 500-600 bortafansen.
Den planerade segerölen på Railway fick utgå eftersom det sista tåget till London skulle gå kort efter matchslut. På vägen mot Prittlewell var det hetsigt, rusningar, mindre slagsmål och nere vid stationen skyddades Orientsupportrarna av ett stort polisuppbåd. Tåget kom och vi hann bara åka ett par stationer innan det brakade loss igen. Southendsupportrar baserade i Wickford attackerade sina motståndare i samband med att de lämnade tåget, kort vev men mest gap och skrik innan vi efter ett par minuter kunde fortsätta mot London.
Klockan hade passerat midnatt när vi var tillbaka på Liverpool Street och man var rejält trött efter en riktigt lång och trevlig dag.

En av de planerade aktiviteterna på onsdag gick i stöpet redan på tisdagen. Träningslandskampen mellan England-Holland på Wembley ställdes in pga upploppen och det blev fokus på shopping och lite sightseeing.
Avverkade de vanliga ställena, Westfield, Oxford Street, Regent Street och Carnaby Street och fick med mig både jacka, skor och ett par tröjor. Riktigt kul var det och det gick åt en hel del deg.
På kvällen mötte vi upp en polare och hans fru för ett par öl i närheten av Piccadilly. Gick vidare till Selfridges innan kvällen avslutades med några öl på Henry Holland pub på Bond Street. Testade även på Stella Artois cider, kanongod var den och jag hoppas vi snart får se den här i Sverige.

Torsdag var det dags att åka hem. Fördrev dagen med frukost ute vid Highbury, tog bussen in till City och strosade runt planlöst ett par timmar in det var dags att åka ut till Stansted.
Hemma igen ca 22:00 efter tre kanondagar i England.
Nu har det gått en dryg månad sedan resan och jag har nu börjat längta ordentligt efter nästa. Bara två månader kvar…..

1 kommentar:

Fille Björk sa...

Underbart!!! Jag älskar verkligen att läsa om era bravader och resor. Blir så avundsjuk. Sådana här berättelser får en att längta över till UK.
Tummen upp TLC!
/Fille