TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 2 september 2011

Nytt från League One

Det är en sön känsla som råder i Tranmere Rovers. Spelare och ledare är harmoniska och självförtroendet är på topp. Birkenheadklubben är obesegrade hemma på Prenton Park denna säsongen och i veckan gick man vidare i Johnstone's Paint Trophy. Målvakten Owain Fon Williams sticker inte under stolen med framtidsutsikterna, "Med denna energi och glöd kommer vi att gå långt. Vi vill vinna cupen och även serien och det har börjat bra." Fon Williams sprudlar av glädje då han intervjuas av BBC Radio Merseyside. Tabellfemma Tranmere är ett nytt lag denna säsong. Det lär fler bli varse om i League One.
***
Wycombe kommer att få klara sig utan Dave Winfields tjänster den kommande månaden. Den 23-årige försvararen har ett sargat knä som skadades i förra helgens match mot Huddersfield. Winfield har spelat samtliga matcher denna säsong och en förlust av honom kommer att skapa huvudbry för manager Gary Waddock.
***
"-Vi har brist på kreativitet och måste bli mer smarta i vårt spel" Det säger idag Hartlepools manager Mick Wadsworth då han inför BBC Tees dömmer ut sina spelare. Wadsworth syftar i främsta hand på JPT-förlusten mot Scunthorpe i veckan. I serien är det liknande status. Varken vinst eller förlust hemma på Victoria Park. Två oavgjorda dock. En seger totalt och den togs på bortaplan. Andra segern imorgon mot Exeter blir isåfall säsongens första hemmaseger; "Jag hoppas att spelarna lärde sig av förlustmatchen mot Scunthorpe" fortsatte managern till BBC Tees. Återstår att se ifall spelarna lärt sig för isåfall får publiken på Victoria se säsongens första hemmaseger imorgon.
***
Colchesters respass ur JPT förargade dess manager John Ward. Till BBC Essex förklarade managern att förlusten mot Barnet "inte på några som helst grunder är acceptabel". Förändring skall därför göras för att förhindra att matchen mot Scunthorpe imorgon blir densamma.
***
Sheffield Wednesday ligger på nionde plats i tabellen. Publikligan däremot leder man stort. Owls har ett snitt på de tre första hemmamatcher på 18,338 åskådare. Det är 1232 åkådare fler per match än vad rivalen United har. Sheffield United ligger på andra plats, före Charlton, Huddersfield och Preston. MK Dons stiger i popularitet. Serieledarna ligger på en sjätteplats med ett snitt på 7475 åskådare per match.
Lilla Stevenage är sämst. Nykomlingen snittar på 3330 åskådare per match hemma på Broadhall Way.

Inga kommentarer: