TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 16 september 2011

Poyets drömjobb

Th Championship
Brighton har rivstartat säsongen. Nykomlingen går respektlöst framåt och uppåt. En effekt av den nybyggda arenan? En del tror det. Andra hävdar att managern Gustavo Poyet ligger bakom sydkustklubbens succéinledning. Uruguayanens revolutionerande tankegångar, taktik och strategi är anledningen. Det ligger något i det. Den förra Chelsea-mittfältaren har skapat ett starkt lag i Brighton. På alla plan. Framtiden ser ljus ut i klubben men i en sådan räknar Poyet med att han inte kommer att delta. Till BBC Sussex säger han idag att "-Min dröm är de stora arenorna. Stora klubblag på kontinenten och landslag. Drömmer är att ta över mitt hemland. Att få bli förbundskapten för Uruguay slår allting."
Poyet som ändå är relativt grön som manager säger dock att han får vänta på dessa chanser, "Ett par säsonger i en storklubb i högstaligan. Sedan är jag redo." Ifall Brighton hunnit bli den storklubben återstår att se.

1 kommentar:

District line sa...

Poyet är en framtida stortränare. Det intressanta med honom är att han verkar skita i de pseudochanser att synas som ges tränare i the championship; istället väntar han på de stor chanserna. Få tränare ska ha så mycket respekt som han ska ha. Och att allt handlar om nya arenan är så fel det kan bli. Det Brighton skördar i år är ett resultat av det han byggde upp redan förra året.