TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 5 maj 2012

Byggande före fotboll - Geoff Horsfield slutar

Geoff Horsfield meddelade nyligen att han lämnar fotbollen.

Horsfield slog igenom 1997/1998 när han gjorde 30 mål på 40 matcher och hjälpte Halifax att ta steget upp i Football League samtidigt som han arbetade deltid som murare. Efter det tog fotbollskarriären fart och under sin spelarkarriär representerade den idag 38-årige anfallaren bland annat Fulham innan Jean Tigana bestämde sig för att han inte platsade i det nya lagbygget. Istället såldes han 2000 till Birmingham City dar han hann med fyra säsonger, varav två i Premier League, och 23 mål på 108 matcher. Därefter hann han även med nästan tre säsonger i West Bromwich Albion för att sedan avsluta sin spelarkarriär i diverse klubbar längre ner i seriesystemet.

Till slut hamnade han i Port Vale som speland assisterande tränare till Micky Adams. Spelarkarriären tog slut och de senaste åren har han fungerat som coach i lagets organisation vilket kryddades av den där veckan i början av 2011 då han under nästan en veckas tid fungerade som lagets care-taker manager.

Nu har alltså Geoff Horsfield menat att han lämnar fotbollsvärlden för gott. Möjligheten att få återvända till byggbranschen lockar för mycket och han planerar nu att starta egen byggfirma. Tydligen finns det ett liv även efter fotbollen.

Inga kommentarer: