TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 16 mars 2009

Derbyn,skrällar och levande tabeller!

Helgen har erbudit en hel del derbyn,höjdpunkter,godsaker och framförallt överraskningar.

Den största skrällen,överraskningen och genomköraren stod Liverpool för då man skoningslöst manglade den gamla antagonisten United. På självaste Old Trafford körde man över Sir Alex-manskap med 4-1. United som har ett finger med i varje tävling fick se sig besegrade och förödmjukande. Segern får nog ses som en av de större skalperna i Liverpools historia. För United blir det endast till att skaka av sig denna förlust. Ligan lär man vinna trots allt, förmodligen FA-Cupen också. Ligacupen och Klubb-VM är redan avklarade i segerprotokollet. En svårare uppgift blir nog Champions League. Med tanke på att samtliga engelska lag är kvar så kan den sluta hur som helst. Manchester United kan ju faktiskt ställas mot, ja just det, Liverpool.

The Severnside Derby mellan Bristol City och Cardiff var länge en tråkig och grå tillställning.
Slutresultatet 1-1 likaså. Cardiff kvar på Playoff-plats och mellan dem och Bristol befinner sig Preston. Ett lag som förmodligen njöt mest av det oavgjorda derbyresultatet.

Cambridgeshirederbyt mellan Peterborough och Northampton slutade med hemmaseger för The Posh på London Road. Mycket bra och intensiv stämning mellan två lag som riktigt avskyr varandra.1-0 segern betyder mycket i de avslutade omgångarna, i synnerhet då andra toppmatcher spelades i League Two. På The New Den mötte Millwall serieledarna Leicester. Leicester som gått på en mina matchen innan mot Tranmere (0-2) och sett sig besegrande för tredje gången denna säsong var på tårna och vann med 1-0.
Samtidigt så var det målexplosion för Roberto DiMatteos MK Dons.
6-2 blev slutresultatet i den matchen mot Oldham.
Och för att krydda till toppstriden lite extra så vann Leeds på Elland Road mot Swindon med
1-0.
Det lever,gror och bubblar i League Two.

Inga kommentarer: