TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 24 mars 2009

Rykten förtäljer...

Fransmannen och mittfältaren Olivier Dacourt har hållit på länge med toppfotboll. Idag är han utlånad till Fulham från sin italienska klubb Inter. Dock blir detta sista anhalten i karriären efter att han uppgivit att han efter denna säsongen skall sluta med den spelande fotbollen. Dacourt har tidigare gjort en säsong i Everton och tre säsonger i Leeds. Leeds tillhörde han då klubben var som starkast i början av 2000-talet. En duktig spelare lägger med andra ord skorna på hyllan.

Med sex år bakom sig i Sunderland, fyra i Wolverhamton och andra säsongen i Stoke så har 33-åriga Jody Craddock fått nog av den engelska fotbollen. På ålderns fotbollshöst har han nu istället skrivit på för den australiska klubben Perth Glory på en free-transfer.

Aiden McGeady och Scott Brown är unga spelare det talas om i Skottland efter deras succé i Celtic. Ryktet har spridit sig söder om gränsen. Tottenham och Harry Redknapp har visat intresse och är beredda att ge 234 miljoner kronor för duon. En summa som även Bayern München är beredda att betala. Celtic och Rangers är inte längre några rika klubbar i den bemärkelsen att man kan tacka nej till övergångarna och de summor som kopplats ihop med spelarna. Ett starkt tips är att de bägge skottarna nästa säsong spelar sina hemmamatcher på White Hart Lane istället för på Celtic Park.
Redknapp har även uttryckt önskemål om att få köpa en annan Glasgowspelare. Denna spelar hos Celtics eviga rivaler Rangers och heter Daniel Wilson. Ungtuppen Wilson ses som ett superlöfte och sägs vara smickrad över ryktena.

Mittfältaren Sean Davis har gjort bra ifrån sig i Portmouth under säsongen. Detta har fått konkurrenterna Everton och Bolton att vilja öppna upp plånböckerna. Tack vare detta passade Pompey om att se över sitt hus och har nu istället erbjudit Davis ett nytt kontrakt. Man saknar inte hästen förrän den är borta ur spiltan...

Inga kommentarer: