TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 29 mars 2009

Hansson och Wittberg i kaos på Windsor Park!

Polacker är inte jätteomtyckta i Storbritannien. På senare tid har de bland annat konkurrerat ut den inhemska befolkningen på arbetsmarknaden. Igår möttes Nordirland och Polen på Windsor Park.Uppladdningen till matchen blev inte alls vad polisen och arrangörerna hade tänkt sig. Flera tusentals polacker åkte över irländska sjön och startade tidigt sitt festande. Som de troende katoliker polackerna är så spelade man naturligtvis på dessa strängar då man för dagen mötte ett land där religionen spelar en betydande roll. Flaggor med påvemotiv vajade i vinden, vilket fick lördagsflanörer i Belfast att reagera kraftigt över.
Oroligheter bröt ut då man började vifta med en republikans irländsk flagga. Därefter gjorde polisen misstaget att låta hemma och bortasupportrar ladda upp inför matchen på samma pub. Detta slutade givetvis med storslagsmål och en vandaliserad pub med skador för tusentals pund.Intill arenan drabbade supportrarna återigen ihop med varandra. Fyrverkeripjäser,flaskor och stenar for genom luften.Nio personer greps av polisen.Matchen vanns med 3-2 av Nordirland efter mål av Cardiffs Feeney, Manchester Uniteds Johnny Evans och ett polskt självmål. Det svenska domarteamet med Martin Hansson i spetsen fick en hektisk arbetdag. Stök såväl på plan som på läktarna. Linjemannen Stefan Wittberg fick ett mynt i huvudet och Hansson bröt matchen för ett tag.Efter matchen samlades uppretade, mellan 50-60 stycken, Nordirländare utanför arenan Windsor Park där man snart drabbade samman med kravallutrustad polis.

För polisen och Befastborna är väl detta scenario en vardag,men det svenska domarteamet lär ha mardrömmar ett bra tag.Frågan är vad det var för valör Wittberg fick smaka på? Med tanke på den sviktande kronan så kanske han borde ha samlat in de mynt som regnade ner över planen?!

Inga kommentarer: