TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 8 mars 2009

Och så tar vi tempen på The Championship…..


Då det hettar till i baken tar man sig i kragen. Till hjälp har Wolverhampton ständigt pålitliga målsprutan Sylvan Ebanks-Blake. På Hillsborough igår gjorde han matchens enda mål då Sheffield Wednesday besegrades. Nio omgångar kvar av säsongen och tre poängs ledning över andraplacerade Birmingham, som i sin match trots en hel del skador i truppen besegrade Southampton hemma med 1-0, så ser det ut som att Wolves fortfarande har Premier League som en raksträcka trots den svacka laget varit i under de senaste omgångarna.

På tal om Southampton, så ser det mer än mörkt ut för Michael Svenssons helgon. ”The Saints”. Ekonomin är i botten och massflykt av spelare hotar om klubben ramlar ner i League One. Ett scenario som är mer än troligt i dagsläget om man ser till tabellen. Under nedflyttningsstrecket, tredjen sist och två poäng upp till säker mark. Ordnar klubben detta får säsongen istället firas som en vinst. Så dåligt som det sett ut 08/09 var det längesedan sist det gjorde.
Gamla hederliga och anrika Southampton har sällskap i bottenträsket av lika populära och anrika Norwich och Charlton. Trion är alla före detta Premier League-lag som har supportrar även utanför sina städer. En förlust för fotbollen ifall de alla åker ur.

Cardiff däremot har andra saker i tankarna. Det är att ta sig upp till Premier League. Med ett massivt stöd i ryggen på Ninian Park, ett mediauppbåd som haussar och en hel nation i Wales som pumpar in pengar vid ett eventuellt avancemang så är målet solklart. Man skall upp. Detta målet fick Doncaster igår erfara då dessa krossades med 3-0 efter mål av Chopra, Johnson och Bothroyd. Segern innebar att Cardiff tog sig upp på en behaglig fjärdeplats och har ett bra utgångsläge i sina sista 12 matcher. Av någon anledning så har jag fattat tycke för Cardiff och att se dem gå upp i Premier League hade varit mer än roligt. Come on Bluebirds!

Inga kommentarer: