TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 10 mars 2009

En lämnar och en kommer tillbaka!

Rade Prica har gjort sitt i Sunderland. ”Saker och ting blev aldrig som Rade hade tänkt sig här i Sunderland, men han har skött sig professionellt hela tiden ändå” säger manager Ricky Sbragia till BBCSport. Ett mål på sex matcher, där alla matcherna var som inhoppare blev aldrig riktigt vad Prica eller Sunderland hade tänkt sig då de köpte honom från Ålborg 2008 för motsvarande 26 miljoner kronor.
Istället flyttar Prica till Skandinavien och till den norska storklubben Rosenborg.
Någon övergångssumma har inte nämnts.
Personligen så ser jag inte denna nyhet som någon överraskning. Tvärtom så tvivlade jag skarpt på Prica då det stod klart att han skulle gå till ”The Black Cats”. Prica är en bra spelare i Allsvenskan och kommer säkerligen att göra bra ifrån sig i Tippeligan, men något spelarämne för Premier League är han inte.
Att han skulle få nöta bänk på Stadium Of Light kommer inte heller det som någon överraskning. Hans förhoppningar grusades i samma sekund som han tecknade sitt namn på kontraktet. Prica kan se tillbaka på sig själv och tiden i Sunderland som en random avbytare.

En annan det gått bättre för rent fotbollsmässigt är West Bromwich Jonas Olsson. De matcher jag sett med WBA så har oftast Olsson varit den i laget som varit mest tongivande. Nu säger detta inte särskilt mycket med tanke på WBA:s tabellposition, men flera experter hävdar att Olsson är en av de få i laget som kommer stanna kvar i Premier League då WBA åker ur. Flera klubbar är intresserade av hans tjänster.Skåningen har dock fått se lagets senaste matcher från läktaren. En knäskada har gjort honom indisponibel och detta då WBA behövt hans tjänster som mest.
Olssons läkekött är dock så bra att han nu har börjat träna igen.
Vill det sig väl så kan han vara tillbaka i spel i matchen mot West Ham på Upton Park nästa måndag. En match som isåfall kommer betyda lite extra för honom då det justr var på Upton Park han debuterade för WBA. En andra debut med andra ord.
Att sedan Lagerbäck inte har haft tankar på att ta ut Olsson i landslaget säger mer om Lagerbäck själv än om Olsson.

Inga kommentarer: