TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 13 mars 2009

Fredag den 13:e!

Desmond Jackson stuvade in vattenflaskor och bollar in i bagageutrymmet på spelarbussen.
Stressad och med ett fullspäckat schema hade han alldeles för mycket på sin agenda. För mycket för att hålla reda på allting. Som ensam materialförvaltare till Stockport bar han det yttersta ansvaret för att allt materiel skulle komma fram till träningsanläggningar och till arenorna. Just denna dag fredag 13 April 1973 var det bortamatch mot Northampton.
En ligamatch mellan två lag som bägge hade fastnat i liggans mittenträsk.
Inget av lagen kunde gå upp och heller inte åka ur. Motivationen var inte den bästa varken hos spelare eller hos personlaen runt om.
Kokerskan Brenda Jones, som alltid var en frisk och positiv fläkt, var inte alls på humör. Maken hade nämligen berättat för henne på morgonen att han träffat en ny kvinna och att han ville skiljas. Med tankarna på annat håll så var hon totalt ofukuserad då hon gjorde iordning lunchen som spelarna skulle äta innan bussen till Northampton skulle gå.
Det regnade i Stockport denna dagen. Ett vindpinande regn som nästintill kom underifrån.
Då lagledaren Craig Wilkiers samtidigt parkerade bilen utanför Edgeley Park hände något som det skulle talas om länge. Med bilen parkerad i en uppförbacke så drog Wilkiers hårt i handbromsen. Bilen som var av en gammal modell gav ifrån sig ett läte och Wilkiers fick mycket förvånad handbromsen i handen. Nu rullade bilen neråt med en vettskrämd Wilkiers i förarsätet. Några sekunder senare hade bilen forcerat ingången till Edgeley Park. Bil och entré var totaldemolerad då en minst sagt chockad och uppskrämd Wilkiers lyckas ta sig ur bilvraket. Wilkiers kunde konstatera att han var oskadd och tog sig till klubbläkaren.

De spelare som en efter en kommit till anläggningen skyndade sig till matsalen för att få inmundiga Brenda Jones mycket omtalade och uppskattade pajer och korvar.
Truppen samlades, åt och samtalade tills det blev dags för samling och taktikprat inför matchen. Rätt som det var spydde försvararen Bryan Paul rakt ut över bordet vilket framkallade detsamma hos målvakten Dean Hockley.
Anfallarna Morgan Jones och Gary Stevens lämnade hastigt bordet och sprang mot toaletten.
Matförgiftning skulle det visa sig vara.

Desmond Jackson hade nu hunnit med tidschemat. Efter att ha strukit hela truppens matchtröjor och vikt varenda socka var allting klart. Nu skulle bara bussen tankas.
Av en slump så stod tre dunkar bensin inne i tvättrummet. För att slippa att svänga in på en besninmack, och därför spara tid, så beslutade han sig för att tanka bussen själv.
Jackson gick under smeknamnet Popey, mycket på grund av att han förjämnan såg med en pipa i munnen.
Stark som en oxe lastade han upp dunkarna på en vagn och rullade ut den till bussen.
Han öppnade upp locket på den första dunken, öppnade upp bensinluckan på bussen och skulle precis till att hälla på då han kom att tänka på att han inte tänt sin pipa.....
Ni förstår själva.
Jackson slungades en meter bakåt då explosionen förvandlade hela bussen till ett eldhav.
Av en ren slump så överlevde han händelsen. Bussen och allt material totalförstördes.
En hel dag med otur. Om matchen spelades eller hur det gick förtäljer dock inte historien.
Däremot så är Murphys Lag synonymt med just denna dag. Kan allting gå åt helvet så gör det också det.
Fredag den 13:e som sagt. Då skall man inte spela fotboll.
Ikväll stannar jag hemma och hoppas att ni är rädda om er dagen till ära.
Trevlig helg på Er!

Inga kommentarer: