TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 5 juli 2009

Ambassadör är det nya yrket

Ett ansikte utåt och en representant för klubben.
Det nya i fotbollsvärlden med att ha en ambassadör för klubben är något som många klubbar i England har anammat. Goodwill eller endast slöseri med resurser?
Nja, jag skulle nog vilja se det som det förstnämnda.
Ett känt namn som har ett förflutet med klubben och som kan identifiera sig med den är alltid bra. Ett sätt att locka till sig sponsorer, spelare och supportrar.

En klubbs ambassadör har som arbetsuppgift att arbeta med klubbens profil både i England och utrikes. Han kommer att ha kontakten med klienter och sponsorer samt att han kommer att arbeta med en del kommersiella områden också.

Det är därför jag ser det om extra marknadsföring då jag hörde att Kenny Dalglish och Tony Cottee båda blivit utnämnda till ambassadörer i Liverpool respektive West Ham.
Stora namn, kunniga personligheter och respekterade av sin omvärld.
Status och ära.

Cottee spelade i West Ham under två perioder, 1983-88 och 1994-96 och gjorde sammanlagt 336 matcher och 146 mål under sin tid i West Ham. Han kom snabbt in i Hammers hjärtan då han direkt gjorde mål i debuten mot Tottenham 1983

Kenny Dalglish är tvättäkta Liverpool för mig. Trots att skotten växte upp i Glasgow och inledde karriären i Celtic så var det i Liverpool han slog igenom,
Dalglish gjorde hela 172 mål på 515 matcher mellan åren 1977 till 1990.
Mellan åren 1985-1991 var han även tränare i klubben. Ett arbete som slutade med guld i ligan tre gånger (1985–86, 1987–88, 1989–90) och två gånger i FA-Cupen (1986 och 1989)
Den förra guldtränaren kommer att vara ambassadör för klubben plus att han kommer att ha en ledande roll vid Liverpools akademi. Dalglish arbetsuppgifter är att han ska hjälpa klubben kommersiellt runtom i världen, och fostra talanger i akademin.

De båda männen är för mig identifierade med de klubbar de nu skall bli ambassadörer för.
Bara det är respekt.

Inga kommentarer: