TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 23 juli 2009

Även Oldham söker nytt hem

Fler och fler brittiska klubbar lämnar de arenor de haft sedan klubbarnas begynnelser och slår upp nya bopålar vid sidan om. I det konservativa England störs dock folk av detta och tycker att saker och ting skall vara som det alltid har varit. Att folk är rädda för nya saker är inget nytt.

I Oldham Athletic vill klubbens styrelse nu övertyga supportrarna om detta efter att klubben har meddelat att man snart skall lämna sin arena Boundary Park. Många supportrar höjer nu sina röster om att klubben säljer sin själ och identitet för att kunna sälla sig till den Moderna Fotbollen och alla pengar kring den.

Arenan som hyser 10,638 åskådare börjar bli till åren.
Boundary Park invigdes 1904 och har sedan dess varit arrangör för tusentals matcher.
Förslitningsskador gjorde att arenan 2008 var tvungen att renoveras om.
Nu har klubbens styrande dock beslutat om en flytt.
En ny arena i stadsdelen Failsworth skall byggas och om allting går rätt till så är den klar för invigning sommaren 2011.

Arenan kommer att kunna ta emot 12,000 åskådare och kan erbjuda allt som Boundary Park inte klarar av. Klubbens reklam om den nya arenan kan låta som floskler, men med tanke på Boundary Parks ålderdom så finns det inga andra alternativ.
En ny arena kan bidra till framgångar på många plan. Både ekonomiska och sportsliga.
Det går lite inflation i Stor-Manchester-idrotten, där förutom giganterna United och City även Wigan, Bolton, Bury, Rochdale och som sagt Oldham huserar.

League One-klubben Oldhams uppgift är att i huvudsak konkurrera med Rochdale och Bury och ha dessa under sig för att i framtiden ta sig tillbaka uppåt i seriesystemet och ta sig an de andra.
Detta är en bra början. Sedan får de konservativa säga vad de vill.

Inga kommentarer: