TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 30 juli 2009

Non-League Nytt

* Då Histon under sommaren sålde förra säsongens skyttekung Jack Midson till Oxford så stod snart klubben utan målgörare. Nu ser det ut att ha löst sig. Kieran Leabon, 20 år, har värvats från Boston United. Anfallaren Leabon blir klubbens fjärde värvning i sommar, har ett förflutet i Ipswich Town och har skrivit på ett 1-års kontrakt med Conferenceklubben Histon.
*****
* Vänsterbacken Michael Haswell, 25 år, har skrivit på för konkurrenten Grays Athletic.
Jämngamla kollegan Paul Lorraine ansluter åter till klubben efter en tid i Woking.
På målvaktsidan har man skrivit kontrakt med 16-åriga Jack Turner.
Mycket har hänt i AFC Wimbledon efter säsongsavslutningen 08/09.
Ännu mer har hänt de senaste åren.
Klubben har gjort en resa i fotbollshierarkin utan dess like.
En gång i tiden kallade sig Dons, den dåvarande föregångaren Wimbledon som spelade i högsta ligan, för Crazy Gang. Idag titulerar man sig istället som en kulturklubb.
Jag kan tänka mig att flertalet av alla de som föraktade tråkiga Wimbledon förr idag istället se klubben som ett bevis på att man kan stå emot den moderna fotbollens ok och en cool förebild och underdog.
Den kommande säsongens deltagande i Blue Square Premier inleds med hemmamatch mot nedflyttade Luton. Två gamla klassiker möt med andra ord i premiären.
*****
* Ketterings manager Mark Cooper är aningen nervös veckorna innan premiären.
Klubben saknar nämligen spelare och har inte en komplett trupp.
En plats gapar tom i försvaret. Detta efter att försvararen Guy Branston lämnade klubben i sommar för att gå till nyblivna League Two-klubben Burton Albion.
Klubben letar nu med lykta efter en ersättare till Branston.
Kettering som vunnit varenda träningsmatch i sommar, bland annat mot Championship-klubbarna Reading och Peterborough, inleder säsongen i Blue Square mot Forest Green.
*****
* Tamworth vann Conference North förra säsongen och är nykomlingar kommande säsong i Blue Square Premier. För att lyckas stanna kvar i serien så krävs det nyförvärv.
Försvararen Michael Briscoe, 25 år återvänder till klubben han lämnade 2007.
Briscoe kommer senast från Redditch United.

Inga kommentarer: