TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 20 juli 2009

Non-League Nytt

Silly Season, övergångar och spekulationer inför den kommande säsongen händer även i de lägre serierna. Conference,Blue Square eller, Non-League som man säger i folkmun, har en hel del nytt att förtälja.

* Oxford United är mycket nära att skriva kontrakt med walesaren Rhys Day. Den 26 åriga försvararen har tränat med Oxford den senaste tiden och ses som ett mycket bra nyförvärv.Day som inledde karriären i Manchester Citys akademi kommer senast från Aldershot där han under tre säsonger gjort 110 matcher och nio mål. Day har även representerat Wales på juniornivå i landslaget.
------------
* Chester FC är fortfarande i blåsväder. Klubben har den senaste tiden haft problem med ekonomin och sattes i administration innan affärsmannen Vaughan köpte klubben. Men motgångarna fortsatte och nu kan Chester missa inledningen av säsongen. FA sätter nämligen käppar i hjulet efter att de granskat klubben och godkänner inte licens ansökan som klubben skickat in. Vaughans bolag är enligt FA inte anslutna till klubben och därför ogiltligförklaras klubben.
-------------
* 30-åriga försvararen Guy Branston har spelat i mer än ett dussin engelsk klubbar. Efter en säsong i Kettering lämnar han nu klubben för spel i nyligen uppflyttade League Two-laget Burton Albions. Övergången är en smula känslig efter att det vid kontraktsförhandlingar framkommit att spelaren vid ett tillfälle inte varit registrerad av FA, vilket innebär att Branston lämnar på en free-transfer. Även Torquay var nära att värva det dynamiska kraftpaketet Branston. Burton Albions blir Branstons 15:e arbetsgivare.
----------------
* York Citys manager Martin Foyle har mycket att tänka på nu innan säsongen börjar. Så mycket att den före detta Port Vale-spelaren låser in sig på kontoret och lusläser allt som kan vara nyttigt inför ligastarten. Klubben, som har Conference finaste arena i KitKat Crescent, är mer än angelägna om att utöka truppen som i dagsläget saknar minst tre spelare. Med andra ord har Foyle och hans scouter fullt upp innan säsongsstarten borta mot Oxford.
------------------
* Mellan 1990 till 2000 gjorde han 213 matcher som försvarare i Tottenham. Idag är Justin Edinburgh manager i Rushden & Diamonds. Klubben spelade nyligen turnering Errea Southwest Challenge Cup där man blandannat slog ut Blackpool på straffar innan man vek ner sig i semifinalen mot Grimsby där man förlorade med 4-1.
Manager Edinburgh var mycket nöjd med turneringen och förklarade att insatsen och vinsten mot Championshiplaget Blackpool var en av de bästa i klubbens histora.

Inga kommentarer: