TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 21 juli 2009

Det surras från de lägre regionerna...

* Den förra djurgårdsmittfältaren Kari Arnason har skrivit på för Plymouth.
Islänningen Arnason, som 2005 var med och vann SM-Guld med Djurgården, har sedan 2007 spelat får danska Århus och Esbjerg. 26-åriga Arnason, med 15 landskamper för Island, har skrivit på ett 1-års kontrakt och uppger att det alltid varit hans dröm att få spela i England.
Bättre då med Plymouth Argyle i The Championship än ingenting?!
*****
* Femton säsonger i Huddersfield fick räcka. Huddersfields Andy Holdsworth ville vidare.
Men det dög inte med lockropen från Championshipklubbarna Leeds och Millwall. Istället valde Holdsworth Bradford City i League Two. För honom var detta ett självklart val. Klubben är anrik och väl ansedd och dessutom är det den bästa klubben i League Two. Att dessutom få arbeta under manager Stuart McCall var även det ett önskemål. Holdsworth som är skolad både högerback och mittfältare har spelat försvarspel under större delen av karriären i Huddersfield. Nu har McCall lovat honom en plats på Bradfords mittfält. Värvningen har fått supportrarna att jubla och tro på serieseger. Det krävs inte mycket för att man skall drömma sig bort.
*****
* Livet i Football League bland de stora klubbarna är ingen lätt match. För att bli en i gänget där krävs det att man förtränger det förflutna med spel i exempelvis Conference. Många snäpp måste höjas.
Torquay vet hur det känns. Då klubben i helgen träningsspelade mot League One-laget Bristol Rovers pulveriserades många utav spelarnas självförtroenden. Rovers krossade Torquay på alla fronter och vann med 4-1. Förlusten bet hårt i det lag som kvalade sig upp till League Two. Nu gäller det att slicka såren och se förlusten som en nyttig läxa inför kommande säsong i League Two. Turligt nog slipper de ivarjefall möta Rovers denna säsong i ligaspel.
*****
* Den 21-åriga mittfältaren Danny N´Guessan växte upp i franska Auxerres välkända ungdomsakademi. Där visade han upp sig så bra att ett flertal franska och brittiska toppklubbar ville ha hans namnteckning. Glasgow Rangers drog det längsta strået och köpte ynglingen 2005. N´Guessan tog dock aldrig någon plats i det skotska laget. Det var därför Lincoln City i League Two lade ett bud. N´Guessan värvades 2007 till den engelska klubben. Sedan dess har fransmannen imponerat i League Two. På 73 matcher gjorde N´Guessan 14 mål och ses som en av anledningarna till att Lincoln hållt sig kvar i serien.
Nu har N´Guessan skrivit på ett 3-års kontrakt med nyligen uppflyttade Championshiplaget Leicester. Ännu har dock ingen övergångssumma bestämts. Men detta är något som kommer ske i veckan.
*****
* Nästa lördag är det derby i Nottingham. League Two-klubben Notts County tar emot Nottingham Forrest hemma på Meadow Lane. En träningsmatch som Notts Countys manager Ian McParland ser fram emot. Han är nämligen helt säker på att den trupp han har nu kan skaka om Championshiplaget Forest. Hans självsäkerhet grundas på resultaten den senaste tiden. För andra året i rad har Nott County varit på ett försäsongsläger i Alperna där man ställt inför svåra motstånd och trots detta gått med flaggan i topp. Men han sticker inte heller under stolen med att gemenskapen och lagandan är en stor del i senaste tidens framgångar. Frågan är om denna formtopp kan hålla i sig under hela kommande säsong?
*****

Inga kommentarer: