TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 16 juli 2009

Det senaste från England

*Charlton har stora problem. Så sent som 2007 låg man i PL och var en ytterst välskött klubb med god ekonomi. Säsongen 2006/2007 slutade med nedflyttning till championship och efter två år i championship var det dags för ytterligare en nedflyttning, denna gång till League One.
Den tidigara stabila ekonomin är slagen i spillror och under förra säsongen gjorde man en förlust på mellan 20-40 miljoner pund och klubben kan stå på tur att tas över av konkursförvaltare vilket skulle innebära minst 10 minuspoäng. Från klubbens håll säger man att det inte är aktuellt att låta en konkursförvaltare ta över driften men om man inte kan få bort de röda siffrorna ur bokföringen kan man tvingas till det framöver.

*Förre storspelaren John Hartson är svårt sjuk i cancer. 34 årige Hartson känd för sin tuffhet på planen gjorde sig ett namn under mitten och slutet av 90 talet först i Arsenal och sedan i West Ham. I januari 1999 köptes han av Wimbledon för klubbrekordet 7,5 miljoner pund men tiden där var misslyckad och via en kortare period i Coventry flyttade han norrut och skrev på för Celtic. Åren i Celtic var karriärens bästa, 89 ligamål på 146 matcher, tre ligaguld och två FA cup troféer. Karriären avslutades 2008 efter spel i West Bromwich och Norwich.
Han vårdas nu på en intensivvårdsavdelning i Swansea för testikelcancer som spridit sig till lungorna och hjärnan. Läkarna beskriver hans tillstånd som kritiskt men stabilt.

Krya på dig John, hoppas du blir frisk!

*Ebbsfleet United vill gärna skriva nya kontrakt med tidigare spelarna Ricky Shakes och Dean Pooley men det fattas pengar för det. Nu har ägarna myfotballclub startat en insamling och målet är att få ihop de 11200 pund som behövs. Redan nu efter två dagar har halva summan samlats ihop och förhoppningen är att den andra halvan ska ha samlats in under nästa vecka.

Inga kommentarer: