TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 9 juli 2009

Så går snacket i Skottland...

Hearts har förstärkt under sommaren och sett om sitt hus ordentligt.
Manager Csaba Laszlo presenterade igår sitt fjärde nyförvärv då man sonderat den turkiska terrängen efter spelare. Försvararen Ismael Bouzid, 25 år, har värvats ifrån turkiska Ankaragucu.
Den algeriska lanslagsbacken säger i en intervju att han är mer än nöjd med att ha kommit till Edinburgh och Hearts och ser klubben som en av de starkaste i Storbritannien.
Förutom Bouzid har Laszlo även värvat försvararen Dawid Kucharski från polska Lech Poznan, mittfältaren Ian Black från Inverness Caledonian och den spanska anfallaren Suso Santana från Tenerife. Nyförvärven är tänkta att täcka upp för de tunga förlusterna av Christos Karipidis och Christophe Berra.
**********
Hamilton Accies försvararen Brian Easton kan snart ha gjort sin sista match i klubben. Engelska Premier League-nykomlingen Burnley har visat intresse för Easton som nu skall bestämma sig om framtidsplanerna.
**********
Hibernians 29 åriga mittback och lagkapten Rob Jones kan i dagarna bli engelska Championshipklubben Scunthorpe dyraste övergång genom tiderna. Hibs har nämligen blivit erbjudna så mycket att man inte kan tacka nej.
Manager John Hughes ser helst att lagkaptenen Jones stannar på Easter Road.
Pengar är inte allt skall han ha sagt i en intervju.
***********
Finanskrisen slår hart mot små klubbar. Detta har lilla Stirling Albion bittert fått
erfara. Nu kan det bli så att klubben blir uppköpt av två stycken större lokala företag som köper upp namnet på klubben och byter namn på arenan
Forthbank Stadium. Bytet av arenanamnet har inte väckt några större protester. Däremot reagerar supportrarna över att det även kan komma att bli så att klubben byter namn.
************
Den skotska landslagsmannen Kris Commons spelar till vardags i engelska Championshiplaget Derby Count. Men kanske inte så länge till. Celtics nya manager Tony Mowbray, tidigare i WBA, har länge haft ögonen på mittfältaren.
Derbys prislapp på 3,5 miljoner pund kommer säkerligen inte avskräcka den skotska gigantklubben. Commons är isåfall tänkt att ersätta japanen Nakamura på mittfältet. Däremot har Celtic nu offentliggjort Marc-Antoine Fortune övergång från franska Nancy. Anfallaren har skrivit på ett treårs-kontrakt.

Inga kommentarer: