TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 11 juli 2009

Saints på väg att resa sig upp?

Holländaren Mark Wotte anställdes som manager i Southampton under januari månad för att få nytt liv i klubben. Han lyckades dessvärre endast skrapa ihop fyra vinster åt klubben.

Den anrika klubben som kantats av problem en längre tid åkte ur The Championship med dunder och brak genom en jumboplacering.
Wotte avskedades från klubben den gångna veckan.

Avskedet skall dock ha gått lugnt tillväga då klubben meddelat att man trots allt varit nöjda med Wotte, men i framtiden istället vill satsa om och nytt på alla fronter och då finns det ingen plats för den föredetta holländska U-21 coachen som även har holländska och arabiska lag på sin meritlista.
Olika bolag och nya ägare har senaste tiden spekulerats att ta över klubben och då schweizaren Marcus Liebherr häromdagen presenterades, så innebar det också startskottet för en förmodad ny era inom klubben.
Saints har dessvärre tappat ett par tyngre namn på grund av nedflyytningen.
Samtidigt visar några spelare prov på moral och lojalitet. 32-åriga veteranmålvakten Kelvin Davis nobbade en övergång till West Ham och skrev istället på ett 3-års kontrakt för Saints.
En sådan ledarfigur kan säkerligen få fler spelare att välja krisdrabbade Southampton framför etablerade större klubbar.
En ny manager det ryktats om är den förra Saintsmanagern Gordon Strachan som lämnade skotska Celtic efter misslyckat guldår. Hjärn, hjärta och själ är det som behövs. Strachan hade blivit ett utmärkt namn för Saints och den man som hade kunnat få den forna storklubben på fötter igen.

Inga kommentarer: