TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 29 juli 2009

Livingston på randen till konkurs

Det blåser hårda vindar i den skotska staden Livingston. Tidigare i sommar skrev jag att klubben och polisen nekade supportrarna att komma till matcherna för att ingen el fanns att tillgå på arenan Almondvale Stadium.
Idag finns det knappt en penny kvar i klubbens kassakista.

Livingston står på randen till konkurs och nu ber supportrarna på sina bara ben att klubbens ägare, italienaren Angelo Massone, skall sälja klubben innan det är för sent.
Skotska FA har den senaste tiden varnat Livingston gång på gång. Man har obetalda räkningar i massor även efter det att klubben sattes under administration under sommarens första veckor.
Klubben har haft många namn och olika skepnader. Embryot till dagens klubb föddes 1943 under namnet Ferranti Thistle och man var då en Edinburghklubb.

Detta skulle man vara till 1974 då klubben bytte namn till Meadowbank Thisle. Det namnet hade man fram till 1995 då man återigen bytte namn efter att ha flyttat verksamheten till Livingston, några mil väst om huvudstaden. Sedan dess har Livingston hunnit med att vinna ligacupen, spela i Uefacupen och utmana duon Celtic och Rangers i toppen.

Som det ser ut nu kommer klubben Livingston gå i konkurs, deras plats i Scottish First division (andra divisionen) kommer att övertas av Airdrie United samtidigt som en klubbvandring kommer att sätta fart i divisionerna på grund av Livingstons missöde.
Livingston kommer i så fall att gå samma öde tillmötes som Gretna FC gjorde 2008.

Hela konceptet är ytterst sorgligt. Supportrarna är de första som får lida för att pengar, girighet och vinstintresse styr fotbollen.

Inga kommentarer: